Monday, 31 October 2011

Lactolite dan sembelit

Lactolite merupakan minuman  yogurt yang sangat bermanfaat untuk kesihatan usus manusia kerana salah satu efek meminum Lactolite ialah ialah ianya dapat mengatasi masalah sembelit. Sembelit  didefinisikan sebagai keadaaan di mana sukar membuang air besar dan biasanya najis yang dikeluarkan keras. Secara perubatan pula sembelit atau constipation didefiniskan sebagai buang air besar kurang dari tiga kali dalam seminggu.



Terdapat banyak punca terjadinya sembelit antaranya ialah diet kurang serat/ fiber, penyalahgunaan laksatif dan ketidakseimbangan hormon. Statistik di USA menunjukkan jumlah mereka yang mengalami masalah sembelit ini mencecah 30%.

Apa akibat jika kita biarkan masalah sembelit ini berpanjangan?

1. Buasir / Haemorrhoid



2. Luka Pada lubang najis (Anal Fissure)


3. Rectal Prolapse (Usus Rektum Terkeluar)



4. Fecal Impaction (Najis memadat dan mengeras)


Kepada yang mengalami masalah sembelit jangan biarkan ianya berlarutan kerana takut keadaan sembelit ini menjadi semakin teruk sehingga mengakibatkan komplikasi di atas ni.




Atasi segera masalah sembelit anda dengan meminum  Lactolite. Order sekarang dengan hubungi saya di nombor 0123051984 atau email ke draisyahafiz@gmail.com.




-->Sihat bersama Lactolite 

Wednesday, 26 October 2011

Tips Kuruskan Badan Dengan Lactolite Dan Premium Beautiful

Selepas Premium Beautiful, Lactolite merupakan satu lagi produk yang sedang hangat dipasaran terutama buat mereka yang ingin kuruskan badan. Lactolite adalah minuman yogurt yang mengandungi kedua-duanya iaitu Probiotik (bakteria baik) dan Prebiotik (Inulin/ makanan bakteria baik).

Testimoni terhebat Lactolite + Premium Beautiful


Ada beberapa kelebihan Lactolite ni berbanding yogurt lain di pasaran.. Antaranya:

1. Mengandungi probiotik (bakteria baik) yang tahan terhadap asid perut dan cecair empedu
2. Probiotiknya mempunyai ketahanan hidup dan mengekalkan aktiviti walaupun ketika disimpan
3. Kebolehan melekat pada sel usus yang baik.
4. Diiktiraf oleh FDA (Food and Drug Association, USA) sebagai GRAS (Generally Recognize As Safe)



TIPS-TIPS UNTUK KURUSKAN BADAN DAN DAPATKAN BENTUK BADAN IDAMAN  DENGAN LACTOLITE DAN PREMIUM BEAUTIFUL CARA DR AISYAH.


  1. Amalkan 1 sachets Lactolite setiap hari. Caranya : Bancuh Lactolite dengan 200 mls air kosong suhu bilik (tidak panas dan tidak sejuk) dan minum saat perut kosong biasanya dicadangkan pada saat sebelum tidur atau  di awal pagi sebelum sarapan. 
  2. Pakai konsisten korset Premium Beautiful minimum 8 jam sehari. 
  3. Amalkan setiap hari minum 2.4  liter  air kosong yang bermineral  (= 8 gelas/hari) .
  4. Amalkan berhenti makan sebelum kenyang (maksudnya elakkan makan bertambah ). 
  5. Minum segelas air kosong terlebih dahulu sebelum sarapan, makan tengah hari dan makan malam diikuti setengah gelas air kosong selepas makan.
  6. Elakkan makan makanan berat antara antara waktu sarapan , makan tengah hari dan makan malam.
  7. Melakukan senaman seperti berjogging minimum 3 kali setiap minggu dengan setiap sesi 20 minit.

Kepada yang ingin kuruskan badan dan mendapat bentuk badan idaman boleh hubungi saya di nombor 0123051984 atau email ke draisyahafiz@gmail.com.

"Health and beautiful with Lactolite + Premium Beautiful"

Tuesday, 25 October 2011

Kenapa Lepas Bersalin Nak Kena Pakai Premium Beautiful?

"Premium Beautiful bagus dipakai bila lepas bersalin, tapi makcik sendiri tak jual ".... kata si makcik urut. Sambil mengurut saya sempat makcik urut  promote korset Premium Beautiful kat saya . Waktu tu saya sedang berpantang selepas melahirkan anak yang kedua. Sebelumnya saya memang dah tahu yang Korset Premium Beautiful ni memang bagus dipakai saat lepas bersalin. Cuma tak sangka yang kehebatan korset Premium Beautiful ini telah sampai ke kampung-kampung sehingga makcik tukang urut di kampung pun tahu. 

Keinginan saya untuk memakai korset ini semakin berapi-rapi kerana selepas melahirkan anak kedua tu berat badan saya memang ialah 76kg. Perut pula makin membuncit dan tak flat macam sebelum mengandung dulu. Punggung pula jatuh. Perasaan rendah diri menyelubungi diri sehingga hilang keyakinan pada penampilan diri.

Beginilah keadaan pinggul wanita selepas bersalin tanpa Premium Beautiful.


Setelah bersalin perut wanita boleh jadi sampai macam ni.
Atasi dengan memakai Premium Beautiful. 
Selepas selesai berpantang di kampung saya terus menghubungi kawan saya di Kuala Lumpur untuk membeli korset Premium Beautiful ini dan Alhamdulillah setelah konsisten memakainya  hasilnya memang menakjubkan.


Kepada wanita-wanita yang mungkin  sedang  berpantang saat ini jangan ragu-ragu untuk mencuba korset Premium Beautiful ni. 

Ada free trial tau!!! 

Hubungi saya melalui nombor 0123051984 atau email ke draisyahafiz@gmail.com.



"BE BEAUTIFUL WITH PREMIUM BEAUTIFUL"


Monday, 24 October 2011

Pakai Premium Beautiful, Lega Sakit Belakang...

Premium Beautiful dapat kurangkan sakit belakang? Betul ke? jawapannya : ya..ya..ya.....!!! Kepada anda yang ada masalah sakit belakang cubalah pakai korset Premium Beautiful ni. Ramai yang dah cuba dan kesannya amat menakjubkan terutama kepada mereka yang alami sakit belakang kronik.



Sakit belakang atau backpain ni memang kerap dialami oleh orang dewasa. Struktur dan fungsi tulang belakang menyebabkan bahagian belakang badan sering mengalami kesakitan dan kecederaan. Tulang belakang kita terdiri daripada 33 tulang vertebrae berasingan yang dipisahkan oleh satu pelapik yang kita panggil disk atau piring. Disk ini dikelilingi oleh ligamen , otot dan saraf. Sekiranya berlaku pergerkan yang salah, atau pergerakan yang tiba-tiba, terlalu banyak bebanan apabila mengangkat barang atau posisi badan yang salah , maka ini semua akan mengakibatkan terjadinya sakit belakang.


Bagaimana Premium Beautiful boleh mengurangkan sakit belakang?

Premium Beautiful dapat mengurangkan sakit belakang kerana sokongan dari 7 tetulang pada bengkung Premium Beautiful itu sendiri. Sokongan dari bengkung Premium Beautiful ini dapat membantu si pemakai dalam mendapatkan postur tubuh yang betul. Bengkung juga dapat menjaga dan menyokong otot-otot pinggang saat si pemakai melakukan kerja-kerja yang berat.




Jururawat atau Staff Nurse merupakan antara golongan paling ramai pakai Premium Beautiful.



Kepada yang ingin mengetahui lebih lanjut atau ingin mencuba free trial korset Premium Beautiful ini bolehlah email ke   : 

draisyahafiz@gmail.com. 


atau hubungi 


0123051984

"NO MORE BACK PAIN WITH  PREMIUM BEAUTIFUL"


Sunday, 23 October 2011

Premium Beautiful Macam-macam Saiz Ada... Ketahui Teknik Ukur Pakai Premium Beautiful..

Premium Beautiful memang korset yang memiliki design yang canggih... You all tahu tak kenapa? Sebab Korset Premium Beautiful ni memiliki saiz yang bervariasi yang disesuaikan dengan ukuran badan seseorang tu. Sebab tu penting membeli korset Premium Beautiful ni dari agen yang profesional agar korset yang anda beli selesa untuk dipakai kerana mendapat saiz yang tepat. Alang-alang beli Premium Beautiful biarlah berbaloi.


First of all untuk mendapatkan saiz premium beautiful ini kita mesti dapatkan empat ukuran terlebih dahulu iaitu ukuran puncak dada (A) , ukuran bawah dada (B) , ukuran pinggang paling ramping (C)  dan ukuran pinggul yang paling besar (D).




 UKURAN DI ATAS MESTILAH DALAM UNIT CENTIMETRE BUKAN DALAM INCHI  YA :)


Keempat-empat ukuran premium beautiful nanti adalah seperti di bawah:





Kita bagi satu  contoh pengiraan ukuran Premium Beautiful. Misalnya seorang wanita itu ukurannya adalah seperti di bawah.

A. Puncak Dada (Bust)  =  92 cm
B. Bawah Dada (Underbust) =  82cm
C. Pinggang (Waist) = 75 cm
D. Pinggul (Hips)  =  90 cm

Untuk menentukan saiz cup Premium Beautiful formulanya:

Puncak dada-Bawah dada = ____cm
Jadi 92 - 82 = 10 ---> refer jadual di bawah---> Cup C


Untuk menentukan saiz long bra Premium Beautiful.
 Ukuran bawah dada tadi  82cm -> Lihat Jadual di bawah 82 terletak antara Long Bra saiz 80 atau 85.

Jadi saiz Long Bra 80/85C 
Jadual ukuran Premium Beautiful
Untuk mengukur saiz bengkung Premium Beautiful kita lihat pada ukuran pinggang tadi iaitu 75 cm. Dari jadual di atas 75 cm adalah antara 73-79  pada jadual iaitu saiz bengkung / waist niper ialah 76.

Long Girdle pula formulanya:
Puncang Punggung - Pinggang =  _____ cm

Kalau total cm > 28 maka kena ambil seluar satu saiz besar dari bengkung....


Gambar di bawah ini pula merupakan teknik pemakaian Premium Beautiful.


Kepada yang ingin mengetahui lebih lanjut atau berminat nak tahu cara ukur dan pakai korset Premium Beautiful ini bolehlah email ke   : 

draisyahafiz@gmail.com. 


atau hubungi 


0123051984

PREMIUM BEAUTIFUL








Friday, 21 October 2011

Nak Kuruskan Badan? Nak hilangkan perut buncit? Cubalah Lactolite dan Premium Beautiful.

Kuruskan badan macam mana caranya? Nak hilangkan perut buncit macam mana pulak? Itulah pertanyaan yang selalu bermain di fikiran mereka yang mengalami masalah kegemukan dan perut buncit . Mungkin ramai yang dah cuba berdiet tapi berat badan masih tak turun-turun. Jangan bimbang, kerana Lactolite dan Premium Beautiful dapat membantu anda.

Lactolite tu apa? Lactolite sebenarnya adalah minuman yogurt yang mengandungi kultur bakteria baik yang hidup dan aktif yang kita namakan juga sebagai probiotik. Ianya juga mengandungi Inulin iaitu sejenis serat yang menjadi makanan kepada bakteria baik atau nama lainnya prebiotik.



Lactolite ini bukan sahaja dapat membantu atasi masalah perut buncit malah ianya juga dapat membantu kuruskan badan. Dah banyak testimoni dari pengguna produk Lactolite ini. Testimoni Lactolite paling hebat ialah dari kakak di bawah ni. Asalnya berat beliau ialah 98 kg dan setelah konsiten guna produk ni selama 6 bulan akhirnya beliau telah mendapat berat badan yang beliau inginkan iaitu 55 kg. Hebat bukan produk lactolite ni...!!! Dan untuk mendapatkan bentuk badan yang cantik seperti kakak kat bawah ni gunakan serentak bersama korset Premium Beautiful.                                                                                                                                        


Jangan takut untuk mencuba Lactolite  kerana produk ini telah diiktiraf selamat oleh FDA (Food and Drug Administration USA) dan dikategorikan sebagai GRAS (Generaly Recognise As Safe).

BERMINAT!!!!!

Harga cuma RM 158/ kotak termasuk kos penghantarannya sekali.


TAPI TUNGGU DULU SEBAB SEKARANG ADA PROMOTION!!!


Setiap pembelian 3 kotak dalam satu resit anda akan dapat free satu shaker. (promotion terhad sampai bulan oktober 2011)





Kepada yang ingin mengetahui lebih lanjut atau berminat dengan Lactolite atau korset Premium Beautiful ini bolehlah email ke   : 

draisyahafiz@gmail.com. 


atau hubungi 


0123051984

- LACTOLITE & PREMIUM BEAUTIFUL-

Thursday, 20 October 2011

Premium Beautiful : Apa kelebihannya?

Premium Beautiful ,  merupakan produk Superbrand dan telah berada di pasaran Malaysia lebih dari 10 tahun. Untuk mendapat pengiktirafan Superbrand sesuatu produk itu mesti mencatat jualan yang tinggi di pasaran dan pelanggan yang menjadi pengguna produk tersebut mestilah berpuas hati setelah menggunakannya. Korset Premium Beautiful ini seakan menjadi kegilaan wanita Malaysia saat ini kerana ramai yang telah mendapat kesan yang positif setelah memakainya. 

Premium Beautiful Mendapat Pengiktirafan Superbrand
Premium Beautiful merupakan korset yang menggabungkan konsep kesihatan dan kecantikan sehingga menyerlahkan lagi keyakinan wanita yang memakainya. Dari segi kesihatan misalnya, Premium Beautiful sangat-sangat membantu dalam membetulkan postur badan dan secara tidak langsung memberi sokongan kepada tulang belakang. Bengkung Premium Beautiful yang terdiri dari 7 tetulang memori sangat membantu dalam membetulkan postur badan si pemakai. Bagi para wanita yang mempunyai masalah tulang belakang memang sangat dianjurkan mencuba produk ini kerana sedikit sebanyak ianya dapat membantu mengurangkan tahap  kesakitan tulang belakang yang anda alami.



Korset Premium Beautiful adalah pakaian dalam yang terbaik dari segi membentuk kontur badan yang sempurna. Ini adalah kerana ukuran Premium Beautiful bukan sekadar seperti pakaian dalam yang biasa sebaliknya memerlukan pengiraan dan formula khas yang melibatkan empat ukuran iaitu ukuran puncak dada, ukuran bawah dada, ukur lilit lingkar atas pusat atau daerah pinggang yang paling ramping dan ukuran pinggul paling besar. Pengukuran adalah spesifik bagi setiap individu dan sebab itulah setiap pelanggan ada ukuran tersendiri.



Setiap pelanggan yang membeli Premium Beautiful akan diberi kelebihan servis percuma seumur hidup dengan syarat mereka membeli dari agen yang sah. Inilah satu lagi kelebihan produk ini. Sebarang kerosakan pada korset ini yang bukan disengajakan boleh mendapat servis percuma untuk membaik-pulih (free repair service).




Kepada yang ingin mengetahui lebih lanjut atau berminat dengan korset Premium Beautiful ini bolehlah email ke   : 

draisyahafiz@gmail.com. 


atau hubungi 


0123051984

- PREMIUM BEAUTIFUL-