Friday, 6 January 2012

HAPPY NEW YEAR!!! Have a BEAUTIFUL 2012!!!

Happy New Year 2012, everyone!!!


Berlalu sudah tahun 2011, menjadi satu kenangan dan sejarah dalam hidup Kita. Ada yang manis, ada yang pahit, masin & masam menjadi pelengkap perjalanan yang dinamakan "kehidupan". Alhamdulillah aku bersyukur dengan apa yang telah kulalui dan apa yang kumiliki saat ini. Sebahagian kebahagiaan ini adalah kerna insan istimewa dalam hidupku, sebahagian lagi kerna kerjaya "dua alam" ku... Jgn salah sangka! Aku wanita sejati, cuma impianku terlalu besar hingga mendorongku mempunyai 2 bidang kerjaya... Doktor Pakar Mata... Dan Usahawanita berjaya Januari:
Ku diterbangkan ke Bandung, Jakarta, bersama satu bas sahabat-sahabat dalam Hai-O. Pergi dengan satu beg pakaian, pulang dengan 6 beg, hasil bershopping di sana. Memang sangat-sangat enjoy kerana TRIP 5 STAR, FULLY SPONSORED! bawa duit shopping saja..


Kawah Ratu, Bandung
Horison Hotel, Bandung


Gala Dinner at Aston Marina Hotel, JakartaMac: 
Aku diterbangkan ke Sydney, Australia kerana mewakili Universiti Malaya Untuk membentangkan dua posterku, yang diterima di Asia Pacific Academy of Ophthalmology. 


Verdict: 30% conference, 70% ENJOY! Ha ha...


Paling tak dapat dilupakan? Kenangan memanjat Sydney Harbour Bridge! Seronok!!!!
April:
Cik Abang diterbangkan ke Perth Australia bersama rakan-rakan kongsi Hai-O. Oleh kerana aku baru sahaja cuti panjang ke Sydney, tak dapatlah aku turut serta... Isk isk....
June:


Kami bersama 20 orang rakan kongsi diterbangkan ke HONG KONG!! Pertama kali menjejakkan kaki ke Hong Kong Disneyland, bersama teman-teman mmg sangat MENGUJAKAN!!!
Julai:


Aku terbang ke Kota Bharu, untuk Symposium Oftalmologi, sementara seramai hampir 50 orang rakan kongsi dianugerahkan pangkat Sales Manager & Senior Sales Manager di Menara PGRM Cheras.
August: 
Majlis berbuka puasa CDM-CDM Hai-O di Grand Bluewave Hotel, Shah Alam. Memang betul-betul GRAND!
Aidilfitri tahun ini juga paling bersejarah kerana aku dapat menyarungkan busana dari designer kesayanganku, Calvin Thoo!


September: 


Bulan ni 2 orang rakan kongsi kami dapat capai pangkat tertinggi iaitu Crown Diamond Manager. Tak sangka, ada award utk pemimpin juga. Suamiku dapat award Notebook Asus yg sangat cute. Thanks to our Sifu, CDM Chan!
October: 
Alhamdulillah setelah hampir setahun menunggu, akhirnya kami dapat pindah ke rumah impian kami pada 16-10-11. Yang paling best, rumah ni fully furnished jadi tak payah pening kepala nak decorate :) Jadi kami pun menyambut Aidil Adha di rumah baru! :))


November:
Exam kepakaranku bahagian kedua (Part 2), berlangsung di HUSM. Alhamdulillah aku dan 2 orang temanku lulus dengan cemerlang!19-11-11, Ulang Tahun Hai-O ke 19!!! Alhamdulillah selain happy kerana dapat menyarungkan busana Calvin Thoo kali ke dua, dua orang rakan kongsi kami juga diraikan malam itu kerana berjaya mencapai pangkat Crown Diamond Manager!
December:


Family Day CDM-CDM di Univeral Studio Singapore!!! Best betul anak-anak dapat beramah mesra dgn family CDM-CDM yg lain.
Pertengahan bulan pula, kami dapat menjalankan aktiviti amal ke rumah anak-anak yatim :)
Seems busy? But I'm lovin it! Kalau tak kerana Hai-O, hidupku mesti pergi dan balik kerja saja  :)


Join us to have a more colorful the year ahead! Vietnam package is still ongoing & seats are still open, but not for long...JOM! 

No comments:

Post a Comment