Monday, 12 March 2012

Pecah Rekod Malaysia! CDM celebration...

Hye,
Pada hari Sabtu yang lepas, kelas ilmu produk kami ada kelainan sikit. Yang pertama, sebab I yang dijemput untuk sharing tentang produk Premium Beautiful, mewakili kumpulan TIGERS YELLOW MANIA GROUP. Rasa sangat honoured sebab dijemput untuk jadi speaker, sebab CDM Siti Rohana sendiri yang pilih. Kelas ni memang dihadiri dari usahawan-usahawan Hai-O yang bernaung di bawah stokis kesayangan kami, dari segenap pelusuk negara!
Bergambar bersama sebelum presenting Product Info


Alhamdulillah I managed to give my best, dan feedback ramai yang dapat benefit. Alhamdulilah sangat-sangat :) Sampai Cik Abang pun tak sempat ambil gambar masa I bagi penerangan tu.


Next one adalah anugerah Excellent Achievers untuk hasil jualan RM100,000 dalam masa sebulan, bersama kumpulan. Alhamdulillah 3 orang dari kumpulan TYMG berjaya mendapat anugerah ini, yang merupakan hadiah Jam Tangan mewah jenama Bonia dan Roscani, bernilai hampir RM1000. 
Dua daripadanya adalah rakan kongsi kami iaitu DSM Dr Adila dari Kuantan dan DSM Dr Azie dari Lembah Kelang. Welldone kepada pemimpin CDM Dr Mizatul yang membimbing mereka :) 


Climax of the ceremony was the celebration for three new CDM from stokist B32.


First time lagu India berkumandang di stokis B32 :)


Yang pertama adalah CDM Shanti, CDM kaum India yang PERTAMA DI MALAYSIA! WEEHUU!! Hebat kan? Umur 48 tahun, masa ambil peluang bisnes, beliau terdesak sebab anak sulung nak sambung belajar medic tapi tak dapat biasiswa, walaupun score 10A1 dalam SPM! Beliau dan suami, jatuhkan ego dan cari CDM Zura Ipoh yang ketika itu sudah menunjukkan perubahan hidup hasil perniagaan ini. Dalam masa 2 tahun saja mereka berjaya mencapai pangkat CDM dengan income 5 angka SOLID sebulan! Teringat kata-kata beliau: " saya masa kecil di panggil "Shanti Anak Tempang" sebab ayah saya tempang. Sakit hati bila dipanggil begitu. Azam saya, saya nak hidup seperti GAJAH, masa hidup pun nilai beribu-ribu, dah mati pun nilai beribu-ribu. Biar saya hidup orang kenal sebagai "Shanti Jutawan", bila dah mati pun orang akan kenal anak-anak sebagai "anak Shanti Jutawan". WAH GITU!!! Hebat kan!!!


CDM Anak Dara Kaya!


Next is CDM 6 bulan, CDM Zaharah, dari Sabak Bernam. Imagine, kat kawasan luar bandar pun permintaan PB MALATOPS! Belum pun sah jawatan, dah resign! 


Dapat hadiah Helmet dari CDM Chan!


Last one was CDM Mazha, dari Kelantan. Rasa tersentuh sangat hati saat melihat beliau memeluk upline beliau, CDM Roslan kerana terharu dengan tahap yang dicapai hari ini. Bayangkan beliau seorang buruh buat rumah je, pendidikan setakat UPSR! Tapi bila dah join Hai-O, boleh pegang income level CEO! Boleh pakai motor besar dan join CDM BIKERS' CLUB yang tahaaaannnn tuuuuu!!


All in all, memang sangat mengujakan. Can't wait when it's my turn. I'll strive hard with my business partners to get to the TOP! 


Kalau mereka boleh, kita pun mesti boleh! Cuma MAHU atau TIDAK MAHU sahaja...

2 comments:

  1. mmg best ya mcm tu....terbaik....

    ReplyDelete
  2. Sampai masa turn Kita pula Ashraff :) yg penting tindakan kita berterusan... :)

    ReplyDelete