Thursday, 10 May 2012

Tolooong!!! Perut buncit!!! Aarrrgghhh!!!

Hehehe... itu memang masalah besar bagi kebanyakan kita. Especially bagi yang dah beranak-pinak dan berusia lebih 30an. Lemak di kawasan perut pun "beranak-pinak" juga. Ada seorang kawan ni bagitahu, setiap seorang anak, berat badan beliau bertambah 10kg. Sekarang anak dah tiga orang... Bayangkan! Ngerizzz....


Hakikatnya, I pun sama jerrr uollss.... DULU! 


Gambar hiasan.. ahakss... takkan nak tunjuk lemak I dolu-dolu koottt!


I berjaya turunkan 14kg dalam masa 9 bulan.... Tapi camne nak maintain???? Keep reading... heheheh :))


Kenapa ya?


Jawapannya (antaranya laa... kalau list semua karang 3 hari 3 malam baru uolls habis baca entry ni keenn... hihihi) :


1) Bila usia meningkat, metabolisma menurun. Ini lumrah alam, terpaksalah kita terima hakikat (~uhuksss~). Kecuali kalau kita memang exercise secara rutin, 3 kali seminggu, 30 minit setiap kali, baru metabolisma kita maintain. Ada ke exercise? (diriku pun jarang-jarang laaa)


2) Gaya hidup masa kini, makan tak tentu masa sebab kesibukan kerja. Waktu sempat nak makan, mana sempat nak masak? Confirm makan kat luar, yang memang kebanyakkannya adalah FAST FOOD ,MAMAK, NASI LEMAK MALI'S CORNER atau RESTORAN TOM YAM.... Most of the food, memang berminyak dan sangat tidak sihat..... Sedaaaap.... tapi lepas tu siksa nak hilangkan lemak dari dalam badan...






Bila makan tak menentu, metabolisma badan pun jadi tak menentu. Bila badan tak mendapat makanan pada waktu yang tetap, contoh sarapan pukul 7pg, tea break pukul 10pg, lunch pukul 1tghari dan sebagainya, badan kita akan masuk ke fasa darurat, terutamanya kalau kita tak makan dalam jangka waktu yang lama (contoh tak breakfast, tea break minum sikit, then kejeeeeeeeeee sampai petang, baru balun dinner macam dah tiga hari tak makan). Apa yang berlaku, badan kita akan "susah hati"... dia tak tahu bila akan dapat makanan lagi. Jadi the next time kita makan tu, badan akan ABSORB 100% makanan tu, dan simpan majoriti darinya dalam bentuk LEMAK, "just in case esok orang ni tak makan lagi, takde la aku mati". Gitew! Lepas makan malam dengan hebatnya, kita TIDUR ZZZZzzzzzzz.... memang "terbaeeek".... 


Tahu tak majoriti lemak ni tersimpan di mana?


DI PAHA, PUNGGUNG dan PERUT!!! Tu yang dapat anugerah PJK tu.. bukan Pingat Jasa Kebaktian.. Perut Jalan Ke depan! :p


3) Kurang bakteria baik dalam usus yang membantu menyerapan nutrisi yang baik dari makanan. Dalam usus kita ni patutnya ada 1.5kg bakteria baik untuk lawan bakteria jahat.. tapi bila kita stress, menjalani penuaan, pemakanan tak seimbang, bakteria ni pun mati. 


Macam mana nak solve all these problem?


Jeng jeng....



YUP!! Lactolite...

It has good bacteria Lactobacillus yang boleh bantu combat bakteria jahat, tingkatkan penyerapan zat makanan, dan meningkatkan metabolisma kita. It also has inulin iaitu makanan kepada Lactobacillus tadi, jadi bakteria baik ni pun happy lah duduk dalam perut kita, sbb dah ada makanan dia sekali :))

Apa lagi?

Lactolite mengandungi KONJAK powder iaitu satu bahan yang menghalang penyerapan karbohidrat dan lemak. 

Lactobacillus membantu meningkatkan daya tahan badan, jadi secara tak langsung mengurangkan risiko kita mengambil ubat-ubatan termasuk antibiotik yang boleh membunuh bakteria baik dalam badan.

Bakteria baik dalam Lactolite tahan asid dalam perut jadi confirm memang efektif! Minuman yogurt lain memang boleh claim ada bakteria baik, tapi berapa peratus yang akan tahan bila lalu kat perut kita yang ada asid yang boleh mencairkan sebatang paku tu?

I sendiri Alhamdulillah dah amalkan Lactolite ni for 4 months dan berjaya kekalkan "kekempisan" perut.. sampai Encik Suami kata " orang perempuan ni kalau perut flat, memang sexy"... Awwww!!!!

Yes! I am still 62kg after 2 years!

Macamana nak minum?

Minum masa perut kosong, sebelum sarapan atau sebelum tidur, dalam campuran satu sachet dgn 200ml air kosong atau jus atau susu. Air kena air sejuk k, sbb kalau air panas, nanti bakteria baik tu mati pulak. Lepas minum, kena minum air kosong banyak sikit supaya bakteria tu aktif. Dalam masa 2-4 jam, uollss akan rasa nak ke toilet, dan segala "urusan" insya Allah LANCARRRRR..... hehehehe

Our Top Leader CDM Hjh Siti Rohana Yusoff is our living testimony!! She was 97kg and now 57kg! THAT's 40kg within a year!!!!

So, jangan tunggu lagi, call us to get your pack of Lactolite today, for a special price & free delivery throughout Peninsular Malaysia! 

PLUS!!!! You'll get free dietary consultation  from your own personal doctor ;)

2 comments:

  1. lactolite memang best.. =)=)

    ReplyDelete
  2. terjumpa info ni, pasal perut buncit… sharing is caring :) - Perut Buncit Tanda Awal Penyakit

    ReplyDelete