Thursday, 5 July 2012

Apa rasanya masuk surat khabar ya?

Salam & hye!


One of the things that I always look forward to is appearing on the newspaper.. for good reasons of course :) Semalam di kelas usahawan, CDM Siti Rohana Yusoff kata, "bukan senang nak masuk paper. Kalau artis lainlah, sama ada cerita kawin, bercerai dan selalunya benda-benda yang negatif". Ingat lagi masa first time I masuk paper was masa MARA announce the 28 candidates yang akan dihantar ke Ireland untuk sambung pengajian dalam bidang perubatan. It was in August 1999. Gambar kecil je tapi mak punya lah bangga :)) hehehehe..


Tapi I bukan nak cerita tentang I masuk paper. This is about my girlfriends masuk BERITA HARIAN minggu lepas. SO PROUD OF THEM! The coverage was about their success in business with HAI-O MARKETING. 



I bangga berkawan dengan mereka ni, walaupun dari background biasa-biasa, tapi berjaya jadi jutawan pada usia muda.



Gambar kenangan bersama Kak Lini di business centre.. Aura biru sama pulaks uolls!

Ok first one ni CDM Azlini, OMG I memang sangat idolakan dia sebab orangnya humble walaupun dah jutawan. Kalau bercakap dengan kak Lini sejuuuuk je hati. Dia memang follower kuat CDM upline beliau iaitu CDM Juliana Hamzah, another one of my idol in this business. CDM Azlini ni dari Kuantan and we can pretty much say that she has her own business empire in the East Coast!



CDM Elly bawa her cute kids for eye check up in my clinic.. Well, that's what friends are for!

Yang ni pulak CDM jelita, CDM Suhaily Elda atau nama gelarannya CDM ELLY CUTE MIUT... memang pun kan :) She's a good friend of mine & she's the leader of a big group from utara. Terharu I masa dia datang bawa anak-anak check mata dengan I walaupun dari jauh.... CDM Elly ni kalau borak dengan dia memang rasa nak pecah perut gelak, cos she's very funny... Tapi beliau memang all out buat business, now dah ada 2 kereta mewah, satu superbike, saving ratus ribu and a bungalow! Proud of you, girl!



Yang ini CDM Salbiha, atau I call her Kak Biha... ni gambar kenangan masa kami ke Bandung sama-sama last year. Respect sangat kat kak Biha cos her upline (CDM Azilawati in black tudung) is in KL, Kak Biha is in Kelantan but yet she can manage her group very well.. Anak 5 orang tu! No excuse for success k! :) Plus she has a very supportive husband, yang confirm CDM tahun ni! Go Abang Di!



Last but not least is CDM Maisara.. She's so young but yet very successfull. Respect dengan Mai sebab she told us once that she grew up in rumah setinggan, but now, with this business she is driving the new BMW 5 series! Beliau ni dari kumpulan CDM celebriti CDM Hanis :)


 All in all, I feel very lucky to be in the right group with this business. Semua hasil air tangan CDM Chan & CDM Siti Rohana Yusof & husband. Insya Allah if they can do it, why can't I? It's just a matter of time ;)


Jumpa anda di puncak kejayaan bersama senyuman!




No comments:

Post a Comment