Saturday, 28 July 2012

Ramadhan Yang Happening!

Salam semua!
Masih belum terlambat rasanya nak ucapkan selamat menyambut Ramadhan yang mulia.






Hari ni dah 12 hari umat Islam berpuasa. Kalau dari segi perubatan, katanya selepas 10 hari berpuasa, tubuh badan kita complete dah menyahtoksin dalam badan kita atau "detox"! Mulai hari ke sebelas tu, kita akan rasa lebih energetic dan mudah untuk berpuasa. Alah bisa tegal biasa kan :)


Dari sudut agama pula, ini adalah rukun Islam yang ke tiga. Dalam bulan ini special sebab semua rukun Islam boleh dikerjakan dalam satu bulan. Macamana?


1. Hari-hari kita mengucap syahadah, at least dalam tahiyat dalam solat
2. Solat 5 waktu memang tak tinggal lah kan :) 
3. Puasa di bulan Ramadhan.. BULAN INI! YEAY!
4. Zakat fitrah yang WAJIB bagi setiap umat Islam
5. Mengerjakan haji... memang tak boleh kerjakan haji sekarang... tapi kalau siapa yang dapat menunaikan umrah dalam bulan puasa ini, pahalanya SAMA macam haji.. BEST KAN!!


OK nak ceritanya, kami start bisnes ni pun dalam bulan Ramadhan. Masa tu I dalam pantang anak ke 2, Dr Rosma datang satu malam lepas terawih, share dengan kami peluang ni. Alhamdulillah my hubby terus sign utk join. Betul lah bulan puasa ni syaitan di belenggu, tak ada la suara-suara yang membisikkan di telinga," jangan join lah meniaga baju dalam ni, tak mana berjaya nya.. sekejap je kau semangat tu nanti!". HAAA!!! Kalau siapa yang ada niat nak start bisnes Premium Beautiful tapi teragak-agak, itu mungkin hasutan syaitan yang tak nak umat Islam menghidupkan sunnah nabi ni. Jadi tak action now k :)


Memang Ramadhan banyak kenangan bagi kami. Bermula bisnes pun Ramadhan, capai CDM pun Ramadhan. My hubby potong cake CDM dulu 9.9.2009, dalam bulan Ramadhan. Insya Allah I pun nak try my best untuk capai my CDM dalam bulan Ramadhan ini. Doakan k! 



Kenangan diraikan sebagai CDM, bulan Ramadhan 2009, bersama rakan kongsi tersayang


OK hari ini kami ada majlis berbuka puasa bersama CDM-CDM anjuran syarikat Hai-O Marketing Sdn Bhd! Seronoknya! Tak sabar.... Ingat lagi dulu memang fight nak CDM sebelum Majlis Berbuka Puasa sebab excited tak pernah berbuka dengan CDM-CDM...


 5/8/2012 iaitu Ahad ini lak ada majlis berbuka puasa dengan anak yatim.... Kalau tak kerana bisnes ni lah, rasanya I rasa fikir baju raya anak & duit raya mak ayah je. Tak terfikir pun nak sedekah. Alhamdulillah sebab ada rezeki lebih dengan bisnes ni, terlintas juga nak bersedekah... (minta jauh dari riak, Ya Allah)... Insya Allah I yakin dgn kata-kata Rasulullah, kalau kita bersedekah,  pasti rezeki berlipat ganda. 


OK enjoy Ramadhan dengan ibadah khusus & umum k... sementara tunggu gambar majlis berbuka puasa tahun ni, enjoy gambar-gambar majlis berbuka puasa tahun-tahun lepas ni :))



Tahun 2009, masa ni Majlis Berbuka Puasa tu I tak tahu boleh pakai cantik-cantik... so I tak ambil gambar pun. Ni masa majlis Hari Raya Hai-O berserta meraikan Hai-O Marketing Sdn Bhd dapat anugerah Forbes Asia... Seperti biasa, siapa yang perasan, entri I mesti ada gambar uncle baju kuning tu... sebab dia idola I ok... hihihiihihi... (Sorry CDM Chan, tumpang aura!)

~ngerizzz OK tengok I sangat besar masa tu! Baru 6 bulan masa tu!~


I tak larat naik pentas masa ni, dah sarat sangat.. Cik Abang je naik pentas hehe




Majlis Berbuka Puasa tahun 2010, bergambar kenangan dengan CDM Siti Rohana Yusoff.. masa ni Kak Ana masih comel... tengok gambar bawah, camne dia sekarang...



Haaa... Slim kan Kak Ana :) Aura sama youuuu! Warna biru.... Grand Bluewave memang GRAND lah! 
Masa ni first time ever I buat baju dengan Calvin Thoo.... First time anak kampung nak pakai baju designer... :) Alhamdulillah semua rezeki buat bisnes Premium Beautiful ni


Sahabat-sahabat seperjuangan mengabadikan kenangan.... 


Tahun ni insya Allah Majlis Berbuka Puasa di Summit Hotel... yang paling best I ada kawan-kawan baru bersama iaitu CDM Dr Mizatul & CDM Dr Belle... with their hubbies of course... nantikan update seterusnya k!


:))

No comments:

Post a Comment