Monday, 21 May 2012

NDO... New Distributor Orientation... New Dreams Opportunity...

Helluuuuuu!


Alhamdulillah hari Ahad yang lepas, 20 Mei 2012, kumpulan Tigers Yellow Mania sekali lagi telah mengadakan sebuah seminar khas untuk para usahawan baru. Antara sebab kami memilih bisnes ini dulu pun kerana adanya majlis-majlis ilmu macam ni. Iya lah, kalau nak berjaya dalam apa-apa bidang pun, kenalah ada ilmu kan :) 


New Distributor Orientation atau NDO, kami beri nafas baru dengan tema "New Dreams Opportunity".... Satu peluang untuk kawan-kawan baru kami melakar sebuah impian dan menggapai cita-cita menjadi realiti.


Bertempat di dalam suasana kehijauan yang amat menenangkan, Forest Research Institute Malaysia atau FRIM, menjadi pilihan kami. Biarpun tidak dalam suasana yang sangat "grand", tetapi isi ilmu yang ingin disampaikan lebih penting buat kami.


Hampir lapan puluh orang peserta datang untuk mendapatkan bekalan untuk meningkatkan prestasi bisnes, untuk mencapai matlamat next pakej iaitu LONDON & PARIS..


Macam biasa, I memang tak suka celoteh banyak.. kita layan gambar k :)



AUMM!!!

Our beautiful MC, CDM Dr Belle

Sessi ringan-ringankan minda... Koi Mil Gaya gitusss!

Ayahanda CDM Dr Hafiz ambil slot pertama, takwim untuk 3 bulan

My protege, upcoming DDM Cik Rose, first time jadi speaker on her birthday... Nervous tapi memang penyampaian berapi-api! Well done girl!

Our Blue Tiger in da house! CDM Budi Hayati, sideline kepada kami tapi rapat macam adik-beradik...



My turn... eheheheh...


Close-up :) TQ upcoming DDM Elena for the gorgeous pic!

Closing remark by CDM Dr Rosma yang sangat bersemangat. Tak sangka memang sangat-sangat best penyampaian beliau walaupun orangnya sangat pendiam...

Birthday celebration bagi usahawan yang lahir bulan Mei... Cake hadiah special dari CDM Azura yang tak dapat hadir sebab sedang berpantang. Thanks CDM!

Gaya santai Team Dr Belle!

Gaya gojes ala-tiger manja.. The EL-Rose Team :) ever expanding.. syabas!

Team CDM Dr Rosma & CDM Budi! Sempoiii! I likeee!!

Seharian bersama dalam seminar ini memang tak terasa sebab semua orang enjoy. Tak mengantuk dan dapat banyak ilmu baru yang boleh terus diaplikasi.

Rasa bersyukur sangat ditemukan jodoh dengan perniagaan yang best, syarikat yang kukuh dan kumpulan besar B32 dan kumpulan kecil TYMG yang sangat-sangat BEST! 

Tak pandai berniaga tak apa, yang penting nak belajar... Tak tahu tak apa, yang penting nak tahu :) 

I love my Red & Black Family & my TYMG family!!







Thursday, 17 May 2012

Our next destination?.... LONDON & PARIS! F.O.C!

Anniversary ke dua tahun 2005, Tower Bridge London menjadi saksi cinta kami.... 2013 kami akan ke sana kembali!
Hye all!


Ya Allah semalam CDM Siti Rohana dah announce satu pakej baru yang akan bermula tidak lama lagi.... We're going to LONDON AND PARIS!!! Weeeehuuuu!!!


Oh my after I left Ireland in 2005, memang rasa susah la nak dapat sampai London semula... Masa belajar London ni memang tempat transit lah, sebab selalu from London Heathrow ambil connecting flight to Dublin.


Yang paling best kali ni kita akan pergi ke 3 negara! First flight dengan Vietnam Airlines, transit few hour kat Vietnam, then direct flight to Charles De Gaulle, PARIS!!!! Rasa nak JATUH CINTA k!!!




Walaupun ini insya Allah kali ke lima I nak ke Paris, tapi setiap kali confirm kenangan yang berbeza. Bila pergi dengan Hai-O confirm semua 5 star!


Tak sabar nak ke Arc de Triomphe lagi, yang sangat cantik.. 




Kenangan bersama our top Leaders, CDM Siti Rohana, CDM Azlan, CDM Azura & CDM Yusri in 2008


Dan yang paling best kat hujung jalan dekat dengan Arc de Triomphe ni, adalah jalan paling terkenal kat Paris iaitu Champs Elysees.... Ada banyak butik branded handbags, tapi yang paling best confirm la LV!!!


WEEEE!!!!




Tapi sebab my leader, CDM Siti Rohana dah pesan beli LV kat Guangzhou, kat Paris nanti I nak tangkap satu Chanel! My first Chanel, insya Allah... camni:



Lepas tiga hari kita di Paris, then kita akan naik private coach ke Calais, pelabuhan untuk kita naik feri menyeberangi English Channel (Selat Inggeris) untuk ke Dover, then ke L.O.N.D.O.N! 


Ya Rabbi.. nak ceritanya London and Paris are my two favourite cities in Europe! Tak sabar nak ambil gambar dengan background Tower Bridge ni!




We will be flying in March 2013, so masa tu MUSIM BUNGA! Yeay!!! BEST nya sebab next year adalah my wedding anniversary ke sepuluh! Boleh la celebrate kat sana.. golek-golek kat Hyde Park yang dekat dengan Buckingham Palace!



Kenangan di Hyde Park in 2005
Trip ni adalah 5 star trip, all expenses paid! Apa tunggu lagi? CALL US now to book your seats! :))



Sunday, 13 May 2012

Jualan RM 100,000 sebulan? Nothing Is Impossible, baybeh!

Hello, hello!


Alhamdulillah semalam satu lagi sejarah tercipta di Business Centre kami di Batu Caves. Seperti biasa setiap Sabtu minggu ke dua memang akan diadakan upacara khas pengiktirafan Mutiara-mutiara yang mendapat jualan RM100,000 dalam masa sebulan secara berkumpulan, iaitu anugerah Jam Tangan Mewah, anugerah Pen Sheffer untuk mereka yang mendapat pangkat Double Diamond Manager, dan anugerah Crown Diamond Manager. 


Selama almost lima tahun kami buat bisnes ni, tak pernah lagi sambutan sehangat semalam, sampai almost 60 orang mendapat anugerah Jam Tangan Mewah... Imagine jualan dari stokis kami dalam masa sebulan!! Confirm juta-juta! 


Pic credit to drrosmaaziz.com :)


Malam tadi juga hampir 10 orang DDM baru dan 4 orang CDM baru diraikan dengan penuh gilang gemilang... Bertuah betul bernuang di bawah CDM Chan & Madam Lam! Love you both so much!!


Yang paling best, ada 5 orang wakil jam tangan dari kumpulan Tigers Yellow Mania Group (TYMG). Enjoy the pics! (pics credit to Elena & Cik Rose)


The proud brother, CDM Dr Hafiz & his sister, his protege, DSM Elena


Two best friends, Elena & Rose, with double celebration


Bergambar kenangan bersama CDM Hajjah Siti Rohana Yusoff, bersama tiga penerima jam tangan di bawah pimpinan CDM Dr Mizatul, part of the TYMG.


Half of the Excellent Achievers with their CDMs. Another half will be celebrated next week


Special pose with CDM Haji Azlan Deraman, our mentor, idol & sifu.... 


My two protege.... More will come next month! 


The watch might have a price tag of RM800-RM1000, but it worth a thousand times over... 

The feeling of satisfaction seeing a business partner acheived their dreams is just unbelievable. 

GO GO TYMG! GO GO B32! To all my other business partners, you can do it too! Just believe in yourselves! YES!

Gosh I love my Red & Black Family!  Come join us today....

Feel free to contact my two protege if you want to hear their success story... (^_^)v

DSM Elena
017-6282508

DSM Cik Rose
017-2469906

Thursday, 10 May 2012

Tolooong!!! Perut buncit!!! Aarrrgghhh!!!

Hehehe... itu memang masalah besar bagi kebanyakan kita. Especially bagi yang dah beranak-pinak dan berusia lebih 30an. Lemak di kawasan perut pun "beranak-pinak" juga. Ada seorang kawan ni bagitahu, setiap seorang anak, berat badan beliau bertambah 10kg. Sekarang anak dah tiga orang... Bayangkan! Ngerizzz....


Hakikatnya, I pun sama jerrr uollss.... DULU! 


Gambar hiasan.. ahakss... takkan nak tunjuk lemak I dolu-dolu koottt!


I berjaya turunkan 14kg dalam masa 9 bulan.... Tapi camne nak maintain???? Keep reading... heheheh :))


Kenapa ya?


Jawapannya (antaranya laa... kalau list semua karang 3 hari 3 malam baru uolls habis baca entry ni keenn... hihihi) :


1) Bila usia meningkat, metabolisma menurun. Ini lumrah alam, terpaksalah kita terima hakikat (~uhuksss~). Kecuali kalau kita memang exercise secara rutin, 3 kali seminggu, 30 minit setiap kali, baru metabolisma kita maintain. Ada ke exercise? (diriku pun jarang-jarang laaa)


2) Gaya hidup masa kini, makan tak tentu masa sebab kesibukan kerja. Waktu sempat nak makan, mana sempat nak masak? Confirm makan kat luar, yang memang kebanyakkannya adalah FAST FOOD ,MAMAK, NASI LEMAK MALI'S CORNER atau RESTORAN TOM YAM.... Most of the food, memang berminyak dan sangat tidak sihat..... Sedaaaap.... tapi lepas tu siksa nak hilangkan lemak dari dalam badan...






Bila makan tak menentu, metabolisma badan pun jadi tak menentu. Bila badan tak mendapat makanan pada waktu yang tetap, contoh sarapan pukul 7pg, tea break pukul 10pg, lunch pukul 1tghari dan sebagainya, badan kita akan masuk ke fasa darurat, terutamanya kalau kita tak makan dalam jangka waktu yang lama (contoh tak breakfast, tea break minum sikit, then kejeeeeeeeeee sampai petang, baru balun dinner macam dah tiga hari tak makan). Apa yang berlaku, badan kita akan "susah hati"... dia tak tahu bila akan dapat makanan lagi. Jadi the next time kita makan tu, badan akan ABSORB 100% makanan tu, dan simpan majoriti darinya dalam bentuk LEMAK, "just in case esok orang ni tak makan lagi, takde la aku mati". Gitew! Lepas makan malam dengan hebatnya, kita TIDUR ZZZZzzzzzzz.... memang "terbaeeek".... 


Tahu tak majoriti lemak ni tersimpan di mana?


DI PAHA, PUNGGUNG dan PERUT!!! Tu yang dapat anugerah PJK tu.. bukan Pingat Jasa Kebaktian.. Perut Jalan Ke depan! :p


3) Kurang bakteria baik dalam usus yang membantu menyerapan nutrisi yang baik dari makanan. Dalam usus kita ni patutnya ada 1.5kg bakteria baik untuk lawan bakteria jahat.. tapi bila kita stress, menjalani penuaan, pemakanan tak seimbang, bakteria ni pun mati. 


Macam mana nak solve all these problem?


Jeng jeng....



YUP!! Lactolite...

It has good bacteria Lactobacillus yang boleh bantu combat bakteria jahat, tingkatkan penyerapan zat makanan, dan meningkatkan metabolisma kita. It also has inulin iaitu makanan kepada Lactobacillus tadi, jadi bakteria baik ni pun happy lah duduk dalam perut kita, sbb dah ada makanan dia sekali :))

Apa lagi?

Lactolite mengandungi KONJAK powder iaitu satu bahan yang menghalang penyerapan karbohidrat dan lemak. 

Lactobacillus membantu meningkatkan daya tahan badan, jadi secara tak langsung mengurangkan risiko kita mengambil ubat-ubatan termasuk antibiotik yang boleh membunuh bakteria baik dalam badan.

Bakteria baik dalam Lactolite tahan asid dalam perut jadi confirm memang efektif! Minuman yogurt lain memang boleh claim ada bakteria baik, tapi berapa peratus yang akan tahan bila lalu kat perut kita yang ada asid yang boleh mencairkan sebatang paku tu?

I sendiri Alhamdulillah dah amalkan Lactolite ni for 4 months dan berjaya kekalkan "kekempisan" perut.. sampai Encik Suami kata " orang perempuan ni kalau perut flat, memang sexy"... Awwww!!!!

Yes! I am still 62kg after 2 years!

Macamana nak minum?

Minum masa perut kosong, sebelum sarapan atau sebelum tidur, dalam campuran satu sachet dgn 200ml air kosong atau jus atau susu. Air kena air sejuk k, sbb kalau air panas, nanti bakteria baik tu mati pulak. Lepas minum, kena minum air kosong banyak sikit supaya bakteria tu aktif. Dalam masa 2-4 jam, uollss akan rasa nak ke toilet, dan segala "urusan" insya Allah LANCARRRRR..... hehehehe

Our Top Leader CDM Hjh Siti Rohana Yusoff is our living testimony!! She was 97kg and now 57kg! THAT's 40kg within a year!!!!

So, jangan tunggu lagi, call us to get your pack of Lactolite today, for a special price & free delivery throughout Peninsular Malaysia! 

PLUS!!!! You'll get free dietary consultation  from your own personal doctor ;)