Wednesday, 24 October 2012

Selamat Hari Raya Aidiladha!

Salam uolls....

Hari ni Hari Arafah iaitu 9 Zulhijjah di mana hari umat Islam yang berada di Mekah akan menjalankan ibadah wukuf, selepas gelincir matahari nanti. Hari ini adalah hari yang sangat mustajab untuk berdoa, dan pahala berpuasa masha Allah sangat tinggi...


Alhamdulillah kami mempunyai sepasang pemimpin seperti CDM Siti Rohana & CDM Azlan yang sentiasa mengingatkan kami untuk mengimbangi usaha kita sehari-hari, untuk saham dunia dan juga akhirat. 

Insya Allah kami akan pulang ke kampung saya tahun ni! Yahoo!!! Dah lama tak dengar orang cakap Jawa lepas solat sunat raya.. selalu raya puasa memang balik kampung belah suami sbb he's the only son kan.. kesian pula kalau tak balik, mesti my in laws sedih... 


Teringat last year Raya Haji memang sangat sederhana sambutannya, sebab masa tu I tengah nak exam my specialist exam part 2. Nasib baik ada rakan bisnes merangkap my best friend datang rumah pagi raya tu, untuk makan makanan raya (nasi impit, kuah kacang, lodeh etc) sama-sama.. walaupun beliau pun tengah busy nak exam. Terharu sungguh... Dan alhamdulillah juga last Aidiladha was the first raya that we celebrated in our new home.. So dah setahun dah duduk rumah ni, Alhamdulillah..

OK have a safe journey home & selamat menyambut Aidiladha dengan orang tersayang k! Lots of LOVE!! Muah muah!


Monday, 22 October 2012

We are B32, B32'R'Us!

Malam semalam 21 Oktober, kami CDM-CDM di Stokis B32 telah dijemput ke sebuah majlis makan malam yang sangat happening! Buat julung-julung kalinya, kami dikumpulkan dalam sebuah majlis, simbolik untuk menyuntik realiti kepada motto kami iaitu SATU HATI SEMAKIN KE DEPAN, atau One Heart, Move Forward...

Seramai hampir 100 orang CDM bersatu dalam suasana yang harmoni, untuk meraikan kejayaan selepas bertungkus lumus dalam 9 bulan pertama tahun 2012 untuk memajukan bisnes ini, sama ada dalam melahirkan pelapis pemimpin-pemimpin CDM generasi baru sebagai waris B32, menjayakan pakej pelancongan London & Paris yang baru berlangsung, mahupun menguatkan aura "warna pelangi" kami di B32. 

Bergambar bersama CDM Chan & Madam yang nampak 20 tahun lebih muda malam tu! SEMPOI!


Siap sedia for Happy Hour!

Adik-adik pocho-pocho lepas makan, Cik-cik Abang bergambar hehe

Bakar kalori lepas makan, menari cha-cha dengan BFFs


Ni bukan Oppa Gangnam Style ni... Ni OPAH GANAS STYLE! Hahahahahahaha


Wo Ai Ni, B32!!

Ni Chem Pang (You are GREAT, B32!)

Seriously, we had a LOT of FUN that night!

However, the main purpose of the dinner was for our the big celebration, which was threefolds...

First is to acknowledge the achievement of CDM Bikers Club in uniting the Gentlemen in B32. Mereka yang baru saja balik dari Krabi untuk ride mereka awal Oktober lalu, berkongsi pengalaman mereka sepanjang perjalanan hampir 2000km itu. How much the strength and motivation they gained during the ride, helped them to be a stronger entrepreuners and leaders. CDM Roslan berkongsi macamana pada suatu ketika, semasa mereka masih ada lebih kurang 300km sebelum sampai ke Ao Nang, Krabi, perjalanan menempuh jalan yang berliku, sangat gelap, dalam keadaan hujan, mereka hanya berpandukan lampu motor Tour Leader mereka sahaja. Ada yang tertinggal di belakang kerana ada CDM yang masih beginner, tetapi kerana mereka PERCAYA dan YAKIN dengan orang yang sudah berpengalaman yang sedang memimpin mereka, mereka teruskan FOLLOW hinggalah orang yang paling hadapan, berjaya catch up dengan Tour Leader dan meminta menunggu yang lain, so that they can re-group and ride together... Very symbolic, right :)

The macho men in B32.... Insya Allah my hubby will be following their footstep soon! Beemer bike on the way!

CDM Azlan receiving a Tudor Ducati watch from CDM Chan.... Mahal tuuu!!! Sayang CDM Chan!

Second, was to acknowledge the SENIOR CDMs in B32 who had been with CDM Chan, Madam, CDM Siti Rohana & CDM Azlan through thick and thin of this business. There was a surprise present from CDM Chan to all of them, in the form of a Galaxy Note 10.1! Oh MY!!! SO PROUD and HAPPY that our leader from TIGERS YELLOW MANIA GROUP, CDM Azura was one of those celebrated... Proud to be with you, CDM Zura!

CDM Zura with CDM Siti Rohana... Note 10.1 tuuuuu! KELASS!!! Tahniah!!!

B32 biggest supporters, from left, CDM Azlini (OMG Kuantan), CDM Juliana (OMG), CDM Siti Rohana, CDM Azilawa (PMG), CDM Zura (YMG) (that's my MOM!), CDM Hamisah (MMG), CDM Yasmin (YTG), CDM Hayaty (GMG), CDM Roslan (AMG) & CDM Ramzi (BMW)

Last but not least, it was a celebration for our beloved CDM Siti Rohana for being elected as a speaker for Majlis Ulang Tahun ke 20 pada 24 November 2012 di Stadium Malawati Shah Alam nanti. Hadiah special tu, handbag CHANEL from Madam & CDM Chan!!! AAWWWW!!! YOU TOTALLY DESERVE IT, KAK ANA!!! 



Paling best, ada acara potong cake symbolic ulang tahun ke 20 syarikat! SEDAP!!! 




I just love B32 to bits!! Proud to be under the wings of CDM Chan, Madam, Kak Ana & Abang Lan...

Ya Allah berkatilah mereka dan murahkan lagi rezeki mereka, sihatkan tubuh badan mereka agar mereka dapat sentiasa bersama kami. Amin! 




Congrats to CDM Zura of YMG & tahniah atas award Tunas Harapan 2012 kepada leader Young Professional Group CDM Dr Mizatul, baru last year capai CDM, tahun ni dah lahirkan 3 orang CDM :)

Our beloved BIG FAMILY of B32!

Cherry on top of the cake, dapat ambil gambar dengan my number 1 idol, CDM CHAN!!! YEAAHHH!!!


Be in the right group. Be with B32! There's only one YELLOW MANIA GROUP... and we're Tigers YMG B32

We are B32, B32'R'Us!!


Sunday, 21 October 2012

CDM Celelebration in Stokist B32

HAPPY SUNDAY PEEPS!!

Alhamdulillah hari ni I woke up with a big smile on my face... (despite a bit of migraine haha), cos last night was one of the most important night in my life... Malam tadi Alhamdulillah me along with three other CDMs yang mencapai pangkat CDM dalam bulan September, telah diraikan dalam upacara yang sangat GILANG GEMILANG.... Pertama kali dalam sejarah semenjak I join bisnes ni, 4 orang CDM terus diraikan, mahunya tak GRAND?


Me with CDM Dr Belle, with the team of TIGERS at the back


I have dreamt of that day since I first started this business some time ago. Masa Sales Manager dah wonder, " nanti aku naik CDM, apa aku nak berucap ya?" Oh well, a thousand steps start from the very first step... and the first step to success is to have IMAGINATION & DREAMS, right! Ngeeee :)

Me & Lady Faeizz, my business partner & also my make up artist for the night.. Luv ya!

Sebelum diraikan, ada acara anugerah jam tangan... Alhamdulillah bulan lepas salah seorang rakan kongsi I yang baruuuu je join bisnes dapat sales RM100,000 sebulan bersama group! Full time doctor and mother of 2 beautiful children, tapi sempat pulun biz & dapat income Rm11500 last month.. CONGRATS DR FARHANNA!!






The first CDM yang diraikan is CDM Azie from Orange Mania. Orangnya comel je, baru 25 years old tapi dah drive Merc C class yang baru.. KERLASS! Orangnya bercakap macam politician, dulu mak beliau jadi penghalang, tapi beliau buktikan, dengan bimbingan mentor beliau, beliau boleh berjaya. Anak dara kaya gitew!! Tahniah Azie!!




Next is CDM Megala from Penang, CDM kedua dari bangsa India selepas CDM Shanti iaitu upline beliau. Orangnya cantik macam heroin hindustan, tak sangka dah ada anak 2 orang! Hebat pasaran Premium Beautiful sekarang kan! Tahniah Megala yang cantik!



Third is CDM Azie Beauty from Gold Mania Group iaitu di bawah pimpinan CDM sahabat baik I iaitu CDM Yatie Nidzal. Azie ni kerja Tabung Haji, kecil molek je, tapi jiwa fighter Ya Rabbi! Dah booking Merc C-Class baru juga. The vast!! Tahniah Azie Beauty!!


Last baru dapat turn I ... huhu.. sampai tak senang duduk tau tunggu turn... kejap nak gi toilet lah, nak terbatuk lah.. hahahaha... akhirnya at around 11.45pm baru sampai turn I.. But I'm glad I was the last so that I have all the time for me to say thanks to....

The ever dreamt-off walk down the aisle

Big smile with big support from the Tigers Yellow Manians...


Spilling my heart... :)


Since what I said last night is not recorded, I'd to to engrave them here in my blog, for eternity so that all readers can know that I am and will be forever indebted to these great people who are with me along the way to success...

Mr Tan Kai Hee & Hai-O Marketing Sdn Bhd who gave us a great, strong platform for us to involve in this life-changing business.

CDM Chan & Madam Lam for ALWAYS BELIEVING IN ME, even in those days that I lost faith in myself... Thank you for being the father and mother in this business to me, and to all entrepreuner in B32.

CDM Hajjah Siti Rohana & CDM Haji Azlan yang sentiasa meletakkan kepentingan rakan kongsi jauh lebih dahulu daripada kepentingan peribadi, for always teaching, guiding and inspiring us to be a wealthy muslim, insya Allah.


CDM Azura & husband CDM Yusri yang membimbing kami sejak kami bertatih dalam bisnes ini. Thank you for ALWAYS BEING THERE WHEN I NEEDED YOU THE MOST, Zura... Love you for that....

CDM Dr Rosma & upcoming CDM Abang Zafren, who shared this wonderful, wonderful oppoturnity to us in that night of Ramadhan. I will always remember our sweet memory going to Raudhah in Madinah in 2010... I'll never forget that Allah sent you to be my older sister....

Last but not least to the love of my life, my heart and soul, my everything, CDM Dr Hafiz a.k.a. hubby for just being you, for loving me the way I am, for being there when I fall and when I raise.... love you to bits!

Thanks to all my business partners who came last night, terharu sangat kita convoy 15 kereta dari New Distributor Orientation kat FRIM Kepong to stokist, as early as 5pm! Love you guys so much

OK enough said, enjoy the pics k! XOXOXOXOX


Macam nak menyanyi... Thanks again to Lady Faiez for the lovely make up & my brother Abdul Razak for the nice pics


Ada bakat Maharaja Lawak juga rupanya kehkehkeh.... 

My hubby tersipu-sipu I kata "He is the best thing that ever happen to my life... (second is LASIK!)"


Special gift, a purple BONIA from Madam Lam.. LOVE IT!!


Acara potong cake


With our beloved CDM Siti Rohana


Alalalalalalalala cayang!


Last time buat camni, 9 tahun lepas masa wedding.. ekekekekekeke


Ada satu lagi kek dari YMG! YAHOOO!!


Jom kita potong cake ramai-ramai!!



Part of my business partners yang datang... LOVE YOU LIKE A LOVE SONG!

Our beloved TIGERS YELLOW MANIA GROUP! 
BERSATU HATI SEMAKIN KE DEPAN!

Thank you all who were able to make it to the ceremony, deeply, deeply appreciate it! In Shaa Allah 2013 kita akan supply lebih ramai CDM k! TOGETHER EVERYONE ACHIEVE MORE! That's TEAMwork!

Thursday, 11 October 2012

Good News... one after another... ALHAMDULILLAH!

Hye dearest!

Alhamdulillah the closing of September and the opening of October has been nothing but the bearer of great news.



Tak, bukan I jadi cover majalah Vogue (eventhough I wouldn't say NO should the opportunity arise! Haha!)... ni propa je my photographer buatkan hehe...

The real great news was...first, Alhamdulillah pakej London & Paris sudah pun melabuhkan tirainya. Congrats to all business partners yang qualify! Oh My memang dah lama rinduuuuu sangat nak "balik" ke London. He he..bukan apa, dulu 6 tahun berulang alik KL-London masa belajar di Ireland. Ingat lagi our first trip ke London nak sambung belajar medic di National University of Ireland Galway tu, our flight was on the 9/9/99! Tarikh keramat k! 


9/9/99 at KLIA, the day we left Malaysia in pursuit of a medical degree & hopefully happiness that comes alongside :)
(I'm in the brown tudung... oh my, fashion sense was non-existant!)

I left Ireland in year 2005, not knowing bila lagi nak dapat ke London. Rupanya rezeki nak ke sana lagi bukan dengan attend conference dalam bidang perubatan, tapi dengan berniaga bersama Hai-O. Patutlah orang gelar kami ni MLM.. Meniaga Lalu Melancong! Haha!


Yahoo!!! London kau tunggu akuuuuu!!!

Second, Alhamdulillah pada awal Oktober, kami dapat confirmation dari syarikat yang I dah pun capai pangkat tertinggi dalam Hai-O iaitu CROWN DIAMOND MANAGER! ALHAMDULILLAAAAH!!! 

I rasa nak melompat ada, nak menangis ada.. tapi memang lega sangat sangat sangat dapat sampai ke puncak akhirnya. YESSS!!!! Tu yang buat photoshoot tu, untuk hantar gambar pada syarikat, sebab semasa Majlis Ulang Tahun Syarikat yang ke 20 nanti, wajah-wajah CDM-CDM baru akan disiarkan dalam suratkhabar Berita Harian. SYIOOKK!!!! Hehehehe (*mode tengah senyum sampai telinga*)

I nak ambil kesempatan ini nak ucapkan terima kasih pada syarikat Hai-O yang beri peluang pada kami berniaga pada satu platform yang sangat-sangat kukuh dan stabil. 

Then to 2 most important men in my life in this business line iaitu the love of my life, CDM DR HAFIZ who has been a great support to me...without you, I'm next to nothing, darling. Alhamdulillah we are the first PASANGAN CDM in our group yang berjaya capai pangkat ni dengan kami berbisnes as part time saja :) Yakin boleh, pasti boleh! YEAH!


My better half, CDM Dr Hafiz Osman (drhafizosman.com).... we're in this together, baby!

And secondly to my father in this business, who personally guided us, be with us through thick & thin, been the ROCK in our lives, laugh with us through our joy, consoled us through our sadness.. he is literally my right hand in this business , tak lain tak bukan CDM CHAN CHOON SOON.... I'm so honoured to be one of his mentee in this business & I owe him everything I have. 


CDM Chan, si pencuri hati ramaaaaaaai orang :) We love you CDM!


Tak lupa buat insan-insan istimewa Madam Lam, CDM Kak Ana dan CDM Abang Lan yang sentiasa ada buat kami semua. Hanya Allah yang dapat membalas jasa kalian...

Juga buat Mama Ayah yang sentiasa mendoakan kejayaan diri ini.. Insya Allah rezeki yang melimpah kita kongsi bersama k :)

To my beloved TIGERS YELLOW MANIA GROUP LEADERS, CDM Azura, CDM Yusri & CDM Dr Rosma, thanks for everything! Insya Allah 2013 will be another year of GLORY for all of us. 

To my sayang sayang rakan kongsi in TYMG... Insya Allah, you give us commitment, we will give you commitment. We'll work together in a T.E.A.M k! TOGETHER EVERYONE ACHIEVE MORE! 

OK Insya Allah Rabu depan 18 Oktober will be the video shooting for us CDM-CDM baru in the HQ. I will give you coverage on those. The cake cutting ceremony will be on the 20th October in Batu Caves. Event is by invitation only, kindly call or sms or email to reserve your seat k. No obligation :)

In the mean time, enjoy the pics masa photoshoot hari tu :)


Chak!

Macam wedding photo pulak kan.... hihi.. best sebab HALAL youuu!

My first ever dress by CALVIN THOO... love the vibrant colour..

Me & my lil future ophthalmologist... :)) Amin...

Our achievement so far, Alhamdulillah :)


Nothing is impossible, impossible is nothing. You'll never know your potential till you try. 

:) Join us now!