Saturday, 16 March 2013

Day 4 From London The City of Fashion to Paris The City of Love!

Hye hye!

It's day 4 already! Dari London kami bertolak ke Paris dengan menaiki Eurostar train. Train pukul 8.31 pagi tapi pukul 5 dah morning call. Maklumlah big group kan susah juga Tour Leader nak handle. 

Sampai di Eurostar, ngam ngam utk dapatkan tiket, check in, etc. 



Keheningan pagi di Kota London




Sebut betul-betuuul... St Pancras ya.. bukan pancreas! Haha


Beg besar semua check in so kami bawa hand luggage je

Our rainbow bus yang memang happening!

Yahooo!! Our first EUROSTAR experience! Tiket is RM1000 ok! But of course FOC sponsored by Hai-O!

Inilah rupa EuroStar Train nya.. sempoi je tapi lajuuuu

It only takes about 2 hours 15 minutes with the speed of 300km/hr! Best kan! Breathtaking view juga on the way tu sebab dah start snowing. Yang agak bizzare sikit is rasa macam tak perasan bila masa Eurostar ni lalu dalam terowong bawah laut. I takde la tertidur, gi toilet pun kejap je tapi my hubby pun tak perasan. Kelakar kan? Twilight zone

Wajah-wajah excited! CDM Chan pun ada weeehuuuu!!!

Salji yang cantik kat luar kota London!

Gaya model dalam train tehehehee


DAH SAMPAI!!!

Billets = tickets, Sortie = exit.. That much I learnt haha!

Influx of Malaysian in Paris!

Cik-cik abang tengah set phone utk roaming.. nak upload facebook lah katakan!
  
Sampai je terus di bawa gi makan kat restoran arab yang sedap

Dpat nasi di Kota PARIS! SYIOK!

First sight seeing stop : Invalides.. makan Napolean Bonaparte.. (Kelakar kan.. kat kubur orang pun nak lompat-lompat!)

Group A4 yang sentiasa bersatu hati! Lepas ambil gambar ni kami nyanyi satu lagu untuk Madam Lam yang ada kat Malaysia 




Antara mercu tanda wajib kat Paris, iaitu Arc De Triomphe yang merupakan tugu peringatan sempena kemenangan Napolean dalam perang. Hujan masa ni tapi maintain senyuuuuum..


Akhirnya sampai di Trocadera for a spectacular view of the Eiffel Tower



With Yellow Mania Group Leaders CDM Dr Hafiz, CDM Zura & CDM Dr Rosma
Expressing our undying love!

Naik bas untuk sambung journey to River Seine untuk cruise

Romantic cruise Batoeux Parisien

Friends forever!

Alexender Bridge at the background, named after the infamous Russian Emperor

With sidelines CDM Misah, CDM Zakiah, CDM Megala & geng

Can you see Notre Dame? 

BFF yang giler-giler CDM Natasha Aimee yang gorgeoussss!

With BFF dari utara CDM Suhaily Elda cute miut!

OK the cruise itself took almost an hour. Masa ni nak maghrib dah, nasib baik sempat jamak solat Zuhr Asar dekat Eiffel Tower tadi. Lepas City tour yang ambil masa dalam 4 jam ni, semua lapar dah. Kami di bawa ke restoran yang dekat dengan Masjid kat Selatan Paris... Sedapnya mak datuk! I memang minat sangat sangat makanan arab so liciiin la sapu pinggan :)



CDM Zura dan Kak Rosma yang tak berapa biasa dengan Arabic food, muka terpaksa makan je hahahaha...

S.E.D.A.P! 
Dari restoran kami semua di bawa ke Hotel Pullman Montparnasse.. memang best lah 4 star setengah.. satu malam RM750 babe! 

Ni tak tau kenapa gambar ni jadi mirror image!

Katil yang sangat BEST! Empuk je.. letak kepala terus mimpi!

Bathroom pun spacious!

OK so malam tu rest je lah sbb dah letih. Esoknya nak shopping kat La Fayette... so nanti I upload cerita and gambar last day in Paris k... 







6 comments:

  1. seronoknya...bilalah saya boleh sampai sini...

    jemput join jika sudi...

    http://furrasbubblynotes.blogspot.com/2013/03/segmen-featured-me-on-bubbly.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Farah Waheeda, you pun ada peluang. In Shaa Allah nanti I join ur segment k. Whatsapp/SMS me on 0122979270 to know how to get your seat in the next Shanghai trip k :) Sharing is caring, no obligation :)

      Delete
  2. Ya Allah bestnya akak ! .. doakan Aya boleh lawat jugak negara orang yer .. in love la dengan gambar-gambar nieh !

    ReplyDelete
    Replies
    1. Arya pun boleh! yang penting berani mencuba! Ok Kak Aisyah boleh jadi sponsor, nanti whatsapp akak kat 0122979270 k. :) rakan sebaya tu tak boleh la join la kot dik oi.. akaks dah 32! hahahahahahaha... Thanks for dropping by dear!

      Delete
  3. akak ... err .. aya tengah cari sponsor untuk Ga aya .. kalau sudi lawat lah blog aya eh .. http://ismy-maryam.blogspot.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Arya nanti whatsapp/SMS akak ya utk sponsor tu.. boleh je in shaa Allah :)

      Delete