Thursday, 25 July 2013

Majlis Berbuka Puasa CDM bersama Anak-anak Yatim Rumah Ampuan Rahimah Subang

Salam 17 Ramadhan, Salam Nuzul AL-Quran...

Alhamdulillah dah 17 hari kita berada dalam bulan yang mulia ini.. atau adakah kita sepatutnya istighfar, dah berapa banyak kita lalai dan buat perkara lagha dalam bulan Ramadhan, dan mungkin tidak memaksimumkan peluang membuat pahala?

Rasulullah s.a.w bersabda yang maksudnya:" Sedekah yang paling utama adalah sedekah pada bulan Ramadhan. (Hadith Riwayat At-Tirmidzi)

Hai-O Marketing Sdn Bhd juga tak mahu ketinggalan untuk membuat amal, di samping menggembirakan anak-anak yatim. Lebih kurang 40 orang anak yatim telah dijemput untuk ke sebuah Majlis Berbuka Puasa yang diadakan di Summit Hotel USJ pada 24 Julai yang lalu

Sebelum majlis bermula, ada slot permainan teka-teki dan mewarna untuk anak-anak, yang dijalankan oleh staf-staf Hai-O. Jadi kami CDM-CDM yang baru sampai, terus ambil tempat dan bersiap untuk buka puasa.

Enjoy the pics k :) 

With 3 Iron Ladies in B32, CDM Siti Rohana, CDM Zalina Ramzi & CDM Juliana Hamzah (and yes, kak Jue is wearing Rizman Ruzaini)


The love of my life, thank you darling sudi pakai baju baby pink ehehehe

With CDM Ayu Lisa from N9 & CDM Azlini from Kuantan

With CDM Hamisah Alias yang sangat motherly

With CDM Lily Jasmin.. daughter and wife of a CEO but so humble, Mashaa Allah

Kak Ana siap sedia ambil food untuk buka puasa

Tan Sri Osman S Kassim greeting the crowd

All 400+ CDM from all over Malaysia, on one stage

Close up hehe

Meraikan anak-anak yatim dengan sumbangan duit raya



Persembahan Nasyid dari adik-adik Rumah Anak Yatim Ampuan Rahimah Subang
B32 CDM with anak-anak yatim yang comel

Pasangan paling sweet, CDM Dr Belle & hubby Mr Hafiz

Me and the very person who brought us into this business, CDM Dr Rosmaliza

Ada gaya pengantin baru tak? ehehe

With Jyann executive manager from Hai-O & CDM Natashaa Aimee

With sahabat seperjuangan CDM Dr Belle, CDM Natasha, CDM Suhaily Elda, CDM Suhaila, CDM Kak Kathy, CDM Salha Zain, me, CDM Siti Rohana Yusoff, CDM Suhana, CDM Emy & CDM Lily Jasmin.

The guys, CDM Kapt Dr Adrin, CDM Dr Hafiz, Mr Zafren, CDM Yusry, CDM Fahmi & Mr Hafiz

Pose wajib tahunan hehehe...

With our beloved CDM kak Ana & CDM Abang Lan. Our Mentor, our Sifu, our idol & most importantly our family...

To be honest, sebelum buat bisnes ni I tak pernah terfikir pun nak adakan atau nak involve dengan acara-acara kemasyarakatan macam ni. Dulu rasa my family is the centre of everything, kalau family dah ok, dah selesa,dah ok. Padahal ramai lagi orang yang memerlukan.

Thank you Hai-O for opening my eyes, and my heart to do more charity, with the extra income that we get from this business.

Alhamdulillah syukur padaMu Ya Allah...

1 comment: