Sunday, 4 August 2013

Aktiviti RamadhanUsahawan Bersama Rumah Nur Kasih Bestari


Salam...

Alahaiii dah lama aktiviti ni actually baru dapat update kat blog. Maklumlah penghujung Ramadhan ni kita semua sibuk dgn aktiviti mengejar Lailatul Qadr. 

Tempoh hari I gi solat terawih kat surau, ada Ustaz beri ceramah ttg malam Lailatul Qadr ni. Pada malam yang penuh  keberkatan ini, malaikat Jibrail & malaikat-malaikat akan turun ke bumi. Malah pada malam itu, para bidadari di syurga berhias cantik, semua pintu syurga dibuka & pintu neraka ditutup. Beribadah pada malam ini, pahala amalan itu akan digandakan seperti kita beribadah selama 1000 bulan atau 83 tahun! Ma shaa Allah, sedangkan usia umat Nabi Muh5ammad rata-rata tak lebih dari 70 tahun. 

Sempena Ramadhan ini juga, Yellow Mania Group mengambil peluang beramal, bersedekah & meraikan anak-anak yatim dari Rumah Nur Kasih Bestari. 

Seramai 53 org anak yatim hadir di majlis yang berlangsung di Hotel Puteri Park, Kuala Lumpur. 

Enjoy the pics k! 


Bersama sebahagian daripada adik-adik yg diraikan. 



Ni 2 beradik, the boy is Hassan, cute kan! 


Ni pulak kembar kepada Hassan tadi, adik Hussain. Hussain ni manja sikit but Mashaa Allah they have beautiful smiles! 


Boys tak ramai kat sini, tapi tetap ada dan diraikan. 


2 org yg comel ni namanya Asiah & Suaibah. Baru 5 tahun tapi puasa penuh tau! 


Persembahan nasyid yg sangat kiut miut dari adik-adik 6 years & below! 


Si cantik ni namanya Aisyah juga.. Hehe... 


With the love of my life. 

Bestnya bersedekah ni, makin bagi makin banyak rezeki kita. Allah janji 1 dibalas 700 pada hari biasa, apatah lagi dlm bulan Ramadhan kan :) 


So jom Kita maksimumkan Ramadhan ni dengan give, give & give more! 

Dalam bisnes macam tu lah, lebih byk kita beri, lebih banyak kita dapat. 

Sebab kita tak mahulah, duit byk masuk, byk juga yg keluar, cth kereta rosak, kemalangan, kecurian dan sebagainya, sebab itu adalah petanda tiada keberkatan dalam rezeki kita. 

Allahu 'alam.. 









No comments:

Post a Comment