Monday, 30 January 2012

Seminar Keusahawanan TIGERS YMG 2012

Hye all,


Alhamdulillah pada hari Ahad yang lepas, kami dari kumpulan TIGERS YELLOW MANIA GROUP atau Tigers YMG dari kumpulan Hai-O Batu Caves telah dengan jayanya menjalankan aktiviti wajib tahunan kami iaitu SEMINAR KEUSAHAWANAN HAI-O 2012. Seramai lebih seratus orang usahawan telah turut serta dalam program yang sangat menarik ini. Bertempat di Kuala Lumpur International Hotel, sehari suntuk para pemimpin Crown Diamond Manager mencurahkan ilmu kepada rakan-rakan kongsi tersayang, demi untuk kejayaan kita bersama.


Tak mau celoteh panjang, kita tengok gambar ok ...


ENJOY!



Sebelum mula seminar, kita rehat dan lapangkan minda dulu k..



Huummmmmmm....


Semua bersemangat nak ambil ilmu sambil enjoy...



Tiba masa seminar bermula, semua khusyuk ambil nota...



Peace uolls!! From upcoming CDM Dr Kapt Huda from Jay Bee!


Senyum je sebab ENJOY seminar dgn rakan-rakan kongsi

Bila masa MAKAN... CDM yang all out!!

Geng CDM DR ADRIN.... NYUM!

Geng CDM DR BELINDA lepas solat terus makaaaan.. 


Geng upcoming DDM ELENA penuh satu table.. tahniah! 


Lepas makan, upcoming DDM AMIR terus sambung salin nota... TEKUN betul! 




My turn utk sharing ilmu...  ehehehe... 


Semua concentrate ambil ilmu walaupun jam dah pukul 5 petang... 


 Giliran CDM CHENTA HATIKU, CDM DR HAFIZ berucap dan sharing :)

Selesai seminar, sessi fotografi

Barisan pemimpin Tigers YMG yang memang SENTIASA SEDIA MENGAUM! 


Sending you our love! Let's join us the El-Rose team! 




Team CDM Kapt Dr Mizatul .. SEDIA MENERKAM!


Barisan mutiara Tigers YMG!

Last but not least, thanks dan tahniah kepada semua rakan kongsi yang dapat hadir dan turut menjayakan seminar kita kali ini. 

Insya Allah ada kesempatan kami akan buat videoclip sikit k!

Let's join the FUN!!! Call us now! Be a PREMIUM BEAUTIFUL AGENT :)

Friday, 20 January 2012

The romantic city of Paris...

Kalau tanya aku, antara banyak-banyak bandar di Eropah yang aku dah lawati, yang mana aku nak pergi lagi dan lagi dan lagi? Pasti jawapan aku adalah P.A.R.I.S...


Pertama kali ke Paris, semasa menyambut ulangtahun kelahiranku yang ke 20, sambut di Eiffel Tower. Itu impianku semasa pertama kali menjejakkan kaki ke Ireland, nak sambut birthday setiap tahun di negara berbeza. Masa tu tinggal di Youth Hostel saja, toilet pun share lelaki & perempuan. Elok tgh gosok gigi pagi-pagi kat sinki toilet, lelaki datang guna urinal kat sebelah.. Oh tidak!!! 


Tapi kenangan manis juga sbb pertama kali ke Eurodisney!


Trocadero, Paris

Euro Disneyland


Kali ke dua, selepas pass exam jadi doktor, my parents datang dari Malaysia, Mama Ayah teringin nak tgk Eiffel Tower, jadi aku pun bawa lah mereka berjalan-jalan. Memang mereka sangat enjoy walaupun tinggal di hotel murah San Sebastian Hotel. Makan pun budget-budget sbb mahal.




Kali ketiga adalah sebelum aku balik ke Malaysia for good. Alhamdulillah rezeki bekerja di luar negara, aku dapat bawa suamiku melancong ke 5-6 negara di Eropah. Masa ni memang memori indah sbb ala-ala honeymoon, tapi sedih sikit lah, duduk dalam khemah!


Museum Du Louvre

The infamous Eiffel Tower




Tapi yang paling seronok adalah ketika pergi bersama Hai-O, bersama usahawan-usahawan Premium Beautiful yang lain pada tahun 2008. Hotel Pullman bertaraf 5 bintang, menjadi tempat tinggal, makan di restoran mewah yang mana satu hidangan berharga RM150! Berjalan ke sana sini dengan bas persiaran mewah, tourist guide setia menemani ke mana jua, menaiki cruise mewah di Sungai Seine...


Saksikan sahaja dalam videoclip ini... Percayalah hidup lebih indah dengan Hai-O ... I live a beautiful life now because of Premium Beautiful... Alhamdulillah...


Videoclip Paris 2008 with Premium Beautiful

Friday, 13 January 2012

Korea 2008 bersama Premium Beautiful.... dalam kenangan...



Winter Sonata...



Kisah cinta Jung Shang dan kekasihnya...


Cerita ini sangat popular pada tahun 90an.... Siapa yang tidak pernah menitis air mata menonton kisah cinta ini,terpisah kerana situasi,bertemu semula sebagai insan berbeza, namun takdir menjadi saksi, dua hati kembali bersatu memadu janji.


Waaahhh....jiwang pula ya! Bukan apa, bila masuk bulan Januari ni, kenangan ke Korea 4 tahun yang lalu kembali mengusik jiwa.


Dulu jgn kata nak ke Korea, ke Cameron Highland pun tak sampai kerana fikirkan budget. Alhamdulillah dgn Hai-O dapat merasa melancong luar negara.


Kami pergi ke Korea dgn perasaan yang bercampur, sbb happy pun ada, nervous pun ada sbb takut tak cukup duit. Maklumlah pertama kali qualify melancong.


Rupa-rupanya memang di sambut bagai VIP. Bas pelancongan mewah sedia menanti, makanan halal dan lazat-lazat belaka, waktu solat sangat dijaga... Hotel? 5 BINTANG!


Merasalah kami bermain ski di Jisan, main roller coaster di Everland, buat kimchi & pakai pakaian tradisional Korea di Kimchi School.


Memang enjoy habis!


Jom tgk videoclip ni!! Masa ni amatur lagi buat videoclip tapi anggap je lah tengok gambar dgn background music... :) 


Inilah kisah Winter Sonata kami di Korea bersama Premium Beautiful :)




VIDEOCLIP KOREA 2008 ~draisyahafiz~

Friday, 6 January 2012

HAPPY NEW YEAR!!! Have a BEAUTIFUL 2012!!!

Happy New Year 2012, everyone!!!


Berlalu sudah tahun 2011, menjadi satu kenangan dan sejarah dalam hidup Kita. Ada yang manis, ada yang pahit, masin & masam menjadi pelengkap perjalanan yang dinamakan "kehidupan". 



Alhamdulillah aku bersyukur dengan apa yang telah kulalui dan apa yang kumiliki saat ini. Sebahagian kebahagiaan ini adalah kerna insan istimewa dalam hidupku, sebahagian lagi kerna kerjaya "dua alam" ku... Jgn salah sangka! Aku wanita sejati, cuma impianku terlalu besar hingga mendorongku mempunyai 2 bidang kerjaya... Doktor Pakar Mata... Dan Usahawanita berjaya 



Januari:
Ku diterbangkan ke Bandung, Jakarta, bersama satu bas sahabat-sahabat dalam Hai-O. Pergi dengan satu beg pakaian, pulang dengan 6 beg, hasil bershopping di sana. Memang sangat-sangat enjoy kerana TRIP 5 STAR, FULLY SPONSORED! bawa duit shopping saja..


Kawah Ratu, Bandung




Horison Hotel, Bandung


Gala Dinner at Aston Marina Hotel, Jakarta



Mac: 
Aku diterbangkan ke Sydney, Australia kerana mewakili Universiti Malaya Untuk membentangkan dua posterku, yang diterima di Asia Pacific Academy of Ophthalmology. 


Verdict: 30% conference, 70% ENJOY! Ha ha...










Paling tak dapat dilupakan? Kenangan memanjat Sydney Harbour Bridge! Seronok!!!!




April:
Cik Abang diterbangkan ke Perth Australia bersama rakan-rakan kongsi Hai-O. Oleh kerana aku baru sahaja cuti panjang ke Sydney, tak dapatlah aku turut serta... Isk isk....








June:


Kami bersama 20 orang rakan kongsi diterbangkan ke HONG KONG!! Pertama kali menjejakkan kaki ke Hong Kong Disneyland, bersama teman-teman mmg sangat MENGUJAKAN!!!












Julai:


Aku terbang ke Kota Bharu, untuk Symposium Oftalmologi, sementara seramai hampir 50 orang rakan kongsi dianugerahkan pangkat Sales Manager & Senior Sales Manager di Menara PGRM Cheras.




August: 
Majlis berbuka puasa CDM-CDM Hai-O di Grand Bluewave Hotel, Shah Alam. Memang betul-betul GRAND!




Aidilfitri tahun ini juga paling bersejarah kerana aku dapat menyarungkan busana dari designer kesayanganku, Calvin Thoo!










September: 


Bulan ni 2 orang rakan kongsi kami dapat capai pangkat tertinggi iaitu Crown Diamond Manager. Tak sangka, ada award utk pemimpin juga. Suamiku dapat award Notebook Asus yg sangat cute. Thanks to our Sifu, CDM Chan!




October: 
Alhamdulillah setelah hampir setahun menunggu, akhirnya kami dapat pindah ke rumah impian kami pada 16-10-11. Yang paling best, rumah ni fully furnished jadi tak payah pening kepala nak decorate :) Jadi kami pun menyambut Aidil Adha di rumah baru! :))






November:
Exam kepakaranku bahagian kedua (Part 2), berlangsung di HUSM. Alhamdulillah aku dan 2 orang temanku lulus dengan cemerlang!







19-11-11, Ulang Tahun Hai-O ke 19!!! Alhamdulillah selain happy kerana dapat menyarungkan busana Calvin Thoo kali ke dua, dua orang rakan kongsi kami juga diraikan malam itu kerana berjaya mencapai pangkat Crown Diamond Manager!




December:


Family Day CDM-CDM di Univeral Studio Singapore!!! Best betul anak-anak dapat beramah mesra dgn family CDM-CDM yg lain.




Pertengahan bulan pula, kami dapat menjalankan aktiviti amal ke rumah anak-anak yatim :)




Seems busy? But I'm lovin it! Kalau tak kerana Hai-O, hidupku mesti pergi dan balik kerja saja  :)


Join us to have a more colorful the year ahead! Vietnam package is still ongoing & seats are still open, but not for long...JOM! 

Monday, 2 January 2012

Do the right things, and do them at once. Make it happen and do not waste time.

Six years ago, Azlan Deraman, 36, and Siti Rohana Yusoff, 35, were average wage earners – he was an engineer in a private automobile company while she was a teacher in a secondary school in Batang Kali, Selangor.

In 2003, she started looking ways to supplement her income. “I wanted to upgrade my lifestyle and have savings for emergencies, I also started thinking about my children’s education.”

CDM Siti Rohana Dan CDM Azlan 
(Personal Money Magazine)



So, Siti Rohana joined Hai-O as a part-time agent. When she saw that prospects were good, she took unpaid leave to focus on her new business. After six months, she resigned as a teacher and went full-time.

“My husband and I were already using Hai-O products, so we felt confident about them. Moreover, when we did some research of our own, we saw that there were many people who were interested in the products as well.”

Encouraged by his wife’s success and the handsome returns she was getting Azlan decided to join his wife a few months later.

“We put 100% into the business. We used whatever we were marketing so that we could provide effective testimonials of their effectiveness. We shared the products with friends, who then introduced them to their other friends.”

“We had to work a lot harder in the beginning to provide demonstrations and training. We spent a lot of time trying to train our partners until they were able to manage on their own. However, we preserved, telling ourselves that we had to work hard for two years before we could receive our ‘return on investment’”, adds Azlan.

They also faced rejection at the beginning but look it in their stride, believing that it was a normal part of the business.

“Rejection was good as it taught us how to tackle future rejections. We could help our partners when they were faced with similar situations.”

With business taking off, they began to set some goals, one of which was to achieve one million in profit.


“We targeted to maintain RM1 million in group sales consistently through a period of 10 months. Once, we would receive one million in savings ourselves,” says Siti Rohana.

They were right on target: Two years later, they were millionaires.

Today, they have 80 downlines, all of whom are millionaire leaders who have their own sets of downlines as well.

“Not only can we now afford to send our four children for further studies overseas, we can afford to have four more children and send them overseas for studies as well, if we wanted to!” says Azlan.

Sweet memory with CDM Siti Rohana dan CDM Azlan 
(Seoul, Korea 2009)


Their motto and also advice to aspiring millionaires is to:

do the right things, and do them at once. Make it happen and do not waste time.

Source : The Edge Personal Money, November 2009