Friday 2 December 2022

Cara minta hadiah dari suami

 Bukan cara minta hadiah dari seorang suami :


❌ 1) "Abang, tahu tak esok berapa haribulan?"


❌ 2) "Abang, saya ada tengok baju kat online ni, macam cantik tau."


❌ 3) "Bie, teringin lah nak pegi spa, dah lama tak manjakan diri. Lagi pun, kan tak lama lagi birthday saya." 


Cara minta hadiah dari suami :


✅" Abang, birthday saya X haribulan ni, kita pergi holiday ya. Saya dah booking percutian 5 hari 4 malam, flight semua dah book. Abang ambil cuti, anak-anak kita hantar rumah Ibu ya. Resit akan disertakan kemudian untuk tujuan claim."


✅ "Abang, esok birthday saya. Saja kalau Abang lupa, saya tolong ingatkan. Esok kita keluar dating ya. Saya nak makan steak, so kita pergi kedai XXX di Y lepas Isyak ya. Saya tak nak bunga. Kalau Abang nak belikan saya hadiah, saya nak voucher Spa atau voucher Bath and Body Works. Sebab saya nak pilih sendiri."


✅" Abang, ni tudung Itik terbaru tau. Saya dah order, kira hadiah hari jadi saya ya. Nanti saya claim k. Thank you Abang, I love you."


Lelaki ni otak dia banyak nak fikir. Sekolah anak, kerja, Mak Ayah dia, aktiviti NGO. 


Tak usah serabutkan kepala dia dengan kena cerakinkan ayat kepada maksud tersurat dan tersirat.

(Ewah macam cikgu BM pulak rasa) 


Straight to the point sudah.


Takut tak dapat bila minta?


Well, sister, if you never ask, the answer is always NO.


If you ask, it's 50-50.


50% chance is always better than zero.


Yang penting, minta ikut kemampuan suami. Bukan selalu pun, birthday setahun sekali kan. 


Siapa yang bising, "Kenapa nak habiskan duit suami" tu, kita unfriend dia. Kita minta kat laki kita kan, bukan laki dia.


Sekian.


#drazlindarita

#birthdaybulanDisember ­čść