Wednesday, 24 October 2012

Selamat Hari Raya Aidiladha!

Salam uolls....

Hari ni Hari Arafah iaitu 9 Zulhijjah di mana hari umat Islam yang berada di Mekah akan menjalankan ibadah wukuf, selepas gelincir matahari nanti. Hari ini adalah hari yang sangat mustajab untuk berdoa, dan pahala berpuasa masha Allah sangat tinggi...


Alhamdulillah kami mempunyai sepasang pemimpin seperti CDM Siti Rohana & CDM Azlan yang sentiasa mengingatkan kami untuk mengimbangi usaha kita sehari-hari, untuk saham dunia dan juga akhirat. 

Insya Allah kami akan pulang ke kampung saya tahun ni! Yahoo!!! Dah lama tak dengar orang cakap Jawa lepas solat sunat raya.. selalu raya puasa memang balik kampung belah suami sbb he's the only son kan.. kesian pula kalau tak balik, mesti my in laws sedih... 


Teringat last year Raya Haji memang sangat sederhana sambutannya, sebab masa tu I tengah nak exam my specialist exam part 2. Nasib baik ada rakan bisnes merangkap my best friend datang rumah pagi raya tu, untuk makan makanan raya (nasi impit, kuah kacang, lodeh etc) sama-sama.. walaupun beliau pun tengah busy nak exam. Terharu sungguh... Dan alhamdulillah juga last Aidiladha was the first raya that we celebrated in our new home.. So dah setahun dah duduk rumah ni, Alhamdulillah..

OK have a safe journey home & selamat menyambut Aidiladha dengan orang tersayang k! Lots of LOVE!! Muah muah!


No comments:

Post a comment