Wednesday, 19 December 2012

James Bond Island Visit & Krabi Day 2

Hye hye!!!

Fuuuh.. what an eventful day!

After a great sleep last night, we woke up to a very beautiful morning.. in KRABI!! Yeay best sangat! 

Hari ni kami pegi James Bond Island Sightseeing, kat pulau ni lah diorang shooting cerita THE MAN WITH THE GOLDEN GUN. I pun tak pernah tengok filem tu, tapi alang-alang dah kat sini, and it is sssoooooo famous, kitorang pun ambil peluang pegi. 

Perjalanan jauh juga, ambil masa more than an hour untuk sampai ke jeti. Tak larat nak menaip, kita tengok gambar la yek.. ala-ala photo-blogging gitu! 

Pemandangan dari bilik hotel kami

The van that took us to the pier

Stop over kat stesyen minyak utk beli food. Ada burung cantik!

Ehehehe.. orang lain rilex je tak pakai life jacket.. kitorang je sbb dua-dua tak reti berenang hahahaha

Postcard view!



Sampai dah Pulau James Bond!

Godaaaan..

YIPPIE!!!

Ada gaya "Bond Girl" keluar dari air tak? Kahkahkah!!

Ni bukan ""Air-Bender", tapi "Water-Bender"!

Us.. 

Our new American friends, Andy & Nicole from Boston!

Canoeing time!

Feeling a bit adventurous?



Visiting the mangroves.. kat Malaysia pun tak pernah tengok pokok ni close up!



Lunch di perkampungan Islam ...Phang Nga kot nama dia :)

Try not to salivate when you look at the following pics!

YUM!

YUMMY!

YUMMIER!

YUMMEEHH!!

*** (loss of words already!)

Our unique table, new friends from the Middle East (Shai & Dana), Czech Republic (Ramona) and Switzerland (Gary & Lori)

Lepas makan kita shopping... kat sini semua orang buka kedai souvenir depan rumah mereka di perkampungan air ni. Semua orang Islam so kita bantu-bantu mereka dengan shopping (boleh?) Hahahah

Sambal ikan bilis.. pedas tapi sedap!

New friends lagi... Jody & DC from Michigan, USA. Diorang siap jemput datang rumah lagi kalau gi USA.. sweet kan :)

Next stop is the Monkey Cave yang ada Reclining Buddha

Siapa la mamat hensem tu hihihih...


Some of the monkeys :)

Us with our new friends from Boston :)

Last stop sebelum balik

Sejuk giler air dia k!

Abang kata Gunung Ledang lagi best.. kahkahkah..



Kami sampai ke Ao Nang, Krabi semula after an hour and a half journey, dalam pukul 6 petang. It was almost sunset & it was beautiful. 

Nanti next entry I'll tell you about the sunset & Krabi's night life k :)

Stay tuned! Nak rest dulu sebab esok nak gi Phi Phi Island pulak! Muah Muah Muah!!




No comments:

Post a comment