Monday, 30 September 2013

Ambang Konvokesyen... Graduate lagi ALHAMDULILLAH!!

Alhamdulillah esok adalah satu lagi hari bersejarah dalam hidup saya. In shaa Allah saya bersama 8 orang sahabat bakal menerima ijazah Sarjana Oftalmologi dari Universiti Malaya, yang melayakkan kami bergelar Pakar Mata. 

How I feel at this moment? Like jumping up & down on a giant trampoline! 

ALHAMDULILLAH.. ALHAMDULILLAH .. ALHAMDULILLAH... 

Bermula dari 2008, Alhamdulillah saya berjaya menamatkan pengajian dalam masa empat tahun. Walaupun terpaksa delay selama 6 bulan, sebab cuti bersalin selepas melahirkan Umar, Alhamdulillah ketiga-tiga peperiksaan semasa Masters dapat saya lalui dengan lancar. All thanks to hubby yang banyak support, tolong jaga anak, give motivational "pep-talk' all the time (especially during my "fragile" times), run our business single handedly during my absence (with back up dari pemimpin of course). Without him, I can hardly stand!

Actually my parents lah yang paling bercita-cita tinggi. All my siblings tak ada yang belajar di IPTA Malaysia so my parents memang sangat berimpian nak ada anak or menantu yang graduate dalam negara. My brother ada seorang graduate from Uni. Teknologi Petronas tapi Mama teringin sangat nak ada anak grad from UKM or UM.

OK lah jom tengok preparations nak konvo esok ni... Plus a few flashback photos :)


Ehemmm... jangan gelak ya.. I memang muda remaja dah jadi doktor hehe... (cover muka innocent!)

Ni je gambar ramai-ramai yang ada, yang proper mana ntah tak dapat-dapat .... Mind you this nice hall is actually our basketball court! Diorang pasang langsir dengan carpet je... huhuuu..

The Malaysian Students with the proud parents... 

My dearest parents came all the way utk my convocation. Best sangat walaupun sedih sikit hubby takde. Masa ni dah kawin dah.. The dress underneath the robe is my nikah dress :) (safe budget)

Ni lak throwback gambar graduasi my husband, dapat first degree... Masa ni baruuuu nikah. After 4 years, in Universitas Gadja Mada dapat degree in science. After another 2 years dapat degree untuk doktor pulak

26 Sept yang lepas kami gi ambil robe untuk our convo... To see my name printed on this smart card, worth a million dollars! Terasa perit jerih nak dapat masters in 4 years ni berbaloi sangat-sangat :)

The Robe and a few souvenirs

Cantik kan!!

The invitation cards :) Wish I can bring my parents and my hubby, but we only got 2 cards so just Mama & darling hubby then..


On the 28th Sept hari tu pulak our rehearsal. Excited tak terkira! In this pic is my best buddy Siva (study group buddy) & Tai Lai Yong :) Hidup 1Malaysia! Heheh

The centre stage. The goes my plan nak pakai yellow! Nanti blend in dengan stage, nampak robe I terbang pulak... karang melatah pulak Cansellor hehe

Panoramic view of the hall

Another great friend of mine who is graduating with me, Lee Wei Wei yang comel! Kat belakang tu raptai kawad by PALAPES

Balik rumah I pun melaram la tengok baju apa yang sesuai. Mind you I tak beli apa-apa pun, semua recycle! I asked my friend via whatsapp, ramai pilih PINK. So PINK it is!!

OK! Got to go... Nak kena tidur awal, esok pukul 7 dah kena sampai UM. Bye!

No comments:

Post a comment