Thursday, 16 August 2012

Aktiviti Terakhir Ramadhan kali ini....

Salam 27 Ramadhan...

Hye uollss...malam tadi sempat terawikh tak? Haaa.. malam 27 ni memang famous orang kata malam Lailatul Qadar... hakikatnya hanya Allah yang tahu bila malam Lailatul Qadar yang sebenar kan :)
Insya Allah amalan yang paling minimal boleh kita lakukan untuk mengimarahkan malam Lailatu Qadar adalah dengan solat Isyak dan terawaikh berjemaah, dan solat Subuh berjemaah. Insya Allah kita akan dapat pahala beribadat sepanjang malam...

Ok, I'm sure ramai yang dah memulakan perjalanan balik ke kampung sejak semalam lagi, sebab semalam hari Rabu 15 Ogos adalah hari terakhir persekolahan sebelum cuti raya. Hati-hati di jalan raya k

Alhamdulillah kami di famili TYMG sebelum pulang ke kampung, berjaya menjalankan dua aktiviti secara berkumpulan. Yang pertama adalah pada hari Sabtu lepas, iaitu 23 Ramadhan, kami telah adakan majlis berbuka puasa bersama, solat Isyak & terawikh berjemaah dan penyampaian hamper kepada pemimpin-pemimpin Tigers Yellow Mania Group. Walaupun sederhana kerana agak in-prompt-tu, tapi sangat meriah dan ceria... jom tengok gambar-gambar :)



Berbuka puasa secara pot-luck... simple but nice... :)


TYMG Family memang macam adik-beradik


CDM Dr Belle dgn anak-anak didiknya


Selesai berbuka, solat Maghrib, solat hajat, solat Isyak dan terawikh berjemaah


Happynya dapat hamper!


My protege, Cik Rose senyum sampai telinga dapat hamper


My adik, DSM Elena menerima hamper


Sebahagian daripada famili TYMG yang dapat hadir


Yippie!! Thanks Hai-O, CDM Kak Ana, CDM Abang Lan, CDM Chan & Madam!! We love you!


Selesai acara, kita main bunga api! Weee!!!


Semua jadi kanak-kanak ribena semula hahahaha

OK pada Selasa lepas pula iaitu 14 Ogos, kami adakan majlis berbuka puasa bersama anak-anak yatim di Rumah Shifa' Setapak. Ini adalah kali kedua kami ke rumah ini, yang dikelolakan oleh Mak Tom. Selain berbuka bersama, kami turut menyampaikan sedikit sumbangan duit raya kepada anak-anak ini...Here are the pics..


Me with adik Aina Mardhiah yang cute


Pembahagian duit raya


Adik Roezah ni memang ceriaaaa je!


Penyampaian duit raya kepada Rumah Anak Yatim Shifa', diserahkan kepada Mak Tom


Sebahagian daripada adik-adik di sini.. semoga tambah ceria selepas kunjungan dari kami bersama sedikit sumbangan untuk persiapan Aidilfitri


Adik-adik mempersembahkan lagu raya untuk kami... 
(akaks pun enter frame la cam biase hehehehe)


The Gentlemen Leaders in TYMG


And the Gorgeous Ladies


Tigers tapi manja.. hehehe.. TYMG memang sporting!

Truth be told, honestly before buat bisnes ni, kalau raya memang I akan fikir baju raya anak-anak, duit raya mak ayah,kuih raya, cam tu je.. but thanks to my Sifu & Mentor CDM Chan and CDM Kak Ana, mereka menyedarkan diri ini, masih banyak tanggungjawab kita kepada masyarakat. Menurut kak Ana,"kita buat bisnes bukan hanya untuk duit, tapi untuk kepuasan dan satu ikatan hubungan yang erat". Alhamdulillah dapat leader yang sangat murni hatinya. 


Usahawan bergambar bersama CDM Hajjah Siti Rohana sebelum pulang berhari raya... Semoga Allah merahmati Kak Ana sekeluarga.. dan semua pemimpin-pemimpin kami... Amin..


Insya Allah kedua-dua acara ini akan kami teruskan pada tahun-tahun yang akan datang. Feel free to join us. We might not be the most glamourous group or the most fashionable group but what we have is unique that makes is special. We comprise of enterpruener from different backgrounds, united to achieve one aim... to have a better life in this world through business, and to prepare for the hereafter with the wealth bestowed on us.... Insya Allah...

Ramadan Kareem... 






No comments:

Post a comment