Monday, 6 July 2020

Kenapa saya tak nak lahirkan anak sulung saya pada 6 Julai 2006

14 tahun yang lalu, saya sakit nak bersalin lebih kurang waktu ini lah.

Dalam pukul 11.45 malam, saya mula rasa nak pushing.

Doktor Pakar O&G kata, "Push, Rita. Jalan dah buka 10cm."

Dalam pada mamai saya sedut gas ethonox, dan dalam kesakitan, saya tanya staff nurse, "Sekarang pukul berapa?"

Dia jawab, "11.45, doktor."

Saya pun jawab, "Tak nak! Sekarang belum midnight! Masih 6 Julai! Saya tak nak push! Saya tak nak birthday anak saya sama dengan George W Bush. Dia jahat, bunuh ramai orang Islam!"

Suami saya tepuk dahi.

Doktor O&G itu iaitu Atuk saudara saya pun kata, "Tak apa, nanti kita adjust waktu itu. Push sahaja. Baby dah nak keluar tu."

Saya pun sebenarnya dah tak tahan sakit sebab tak ambil epidural.

Maklumlah tiga tahun tunggu nak dapat baby lepas bernikah, konon nak merasa sakit bersalin.

Ambil pethidine dan ethonox sahaja.

Push punya push, uwaaaaa....

Baby pun keluar.

Doktor O&G pun tanya staff nurse, pukul berapa baby keluar.

Staff nurse jawab, "11.59, Prof."

Doktor Pakar  O&G pun kata, "Tak apalah, mungkin jam tu tak betul. Letak 12.01 minit."

Maka birthday anak sulung saya pun 7 Julai 2006, 00.01 malam.

Hahaha.

Sorry, Kakak.

Besar harapan Ummi supaya Kakak jadi seorang hebat, penyumbang kepada ummah.

Birthday pun Ummi tak nak sama dengan George W Bush.

Happy coming birthday!

Semoga bertambah usia dalam keberkatan, in shaa Allah.

#drazlindarita
#ceritamakmak
#anaksulung14tahun


No comments:

Post a comment